Mateja Kovač | Vizuelni identitet by Mireldy design studio

Mateja Kovač | Novi vizuelni identitet

Uspešna hrvatska ilustratorka i akademska slikarka Mateja Kovač predstavila je novi vizuelni identitet svog istoimenog branda koji potpisuje art direktorka Imelda Ramović / Mireldy design studio.

Uz predstavljanje rebrandinga, Mateja Kovač predstavlja i novitete - limitiranu kolekciju stylish majica s potpisom.

 

Nakon više godina rada na međunarodnom tržišu, Mateja Kovač sada službeno predstavlja brend pod novim imenom. U tu svrhu, za novi vizuelni identitet brenda angažovana je Imelda Ramović / Mireldy design studio.

Mateja se ilustracijom počela baviti pre nekoliko godina, u vreme kada ilustracija u svetu postiže veliku popularnost i primenu u najrazličitijim područjima, i vrlo brzo ostvaruje uspeh na hrvatskoj i međunarodnoj sceni.

Zahvaljujući svojoj ljubavi prema dizajnu koji karakteriše evropski duh i svom ženstvenom stilu inspirisanom pariškim retro chicom, svoju karijeru gradi na projektima ponajviše vezanim uz modu.

Premda saradnje sa naručiocima planira da nastavi, ove godine se odlučila intenzivnije posvetiti samoinicijativnom autorskom radu koji bi na prepoznatljiv način odražavao njene lične vizije i kreativna promišljanja.

Pročišćeni i atmosferičan stil koji koketira s apstrakcijom, u njenoj najnovijoj kolekciji ilustracija za poznatu zagrebačku poslastičarnicu Amélie, nagovestio je novi pomak u radu ove mlade autorke.

“Potreba za promenom javila se kao rezultat kontinuiranog usavršavanja i rada na razumevanju ličnih fascinacija koje su me kroz godine oblikovale kao umetnicu.” - otkriva Mateja.

Zadatak rebrendinga poverila je art direktorki studija Mireldy Imeldi Ramović, koja je svojim grafičkim rešenjem uspešno spojila talente koji se kriju iza imena ove svestrane umetnice; smisao za detalj i prefinjene slikarske veštine.

Celokupnim vizuelnim identitetom dominiraju šarmantni, gestualni potezi u neočekivanoj igri, koje Imelda koristi kao polazište u svom dizajnu čime naglašava spontanost i neopterećenost kao i istančani ukus za boje kojima nas Mateja privlači u svoj intiman svet, nadahnut jednostavnim životnim trenucima.

Celokupnu prezentaciju možete pogledati na ovom linku.

U sklopu lansiranja svog novog “lica” predstavljena je i nova kolekcija umetničkih grafika kao i odličan dizajn majica proizvedenih u studiju hrvatskog brenda ROBA&ROBA.

Ovom prilikom najavljuju se i drugi uzbudljivi noviteti, kao što su ilustrovani rokovnici, tapete, keramika, tekstilni proizvodi za uređenje doma, ali i nezaobilazni odevni komadi kojima će u bliskoj budućnosti razveseliti svoju publiku.

Pratite Matejin rad putem Facebooka i Instagrama!

ETSY SHOP: www.etsy.com/shop/matejakovacFotografije: Domagoj Kunić


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services