Mart ART festival performansa

Mart ART festival performansa

U Bioskopu Balkan u nedelju 31. marta, završen je Mart ART festival performansa Glasovi u nama koji je tokom vikenda ugostio domaće i strane učesnike.

Festival je organizovala i producirala Fondacija Saša Marčeta. Selekciju performansa i programa izvršio je Stručni savet fondacije Stevan Vuković, Dragan Zdravković i Ksenija Samardžija.

 

 

Značajan po sadržaju, festival Glasovi u nama, obraćao se publici kroz različite autore, dinamike i poetike u jedinstvenom ambijentu Bioskopa Balkan.


Grupa 04 - Simulacija


Branko Milisković, Sara Kostić, Marco Nektan, Grupa 04, Dejan Atanacković i Manja Ristić su u prva dva dana nastupali sa performansima u kompleksnoj produkcijskoj i programskoj realizaciji.


Marco Nektan - Garden of hollow  

 

Trećeg dana program festivala se relaksirao kroz zvučne efekte u nastupima Umbre, WoOa, Manje Ristić i Miriana Koleva - EUERPI, Kira, Mateja Rusmira, Andrie i svetlosne instalacije Izvanrednog Boba.

Gosti večeri bili su Kotelett & Zadak, DJ dvojac iz Berlina, koji se prvi put predstavio beogradskoj publici.


Matej Rusmir i Andria
 

"Nova ARTmosfera naziv je velikog projekta Fondacije Saša Marčeta, zvanično otpočetog u novembru, Izložbom 20/20 u Bioskopu Balkan. Prva faza projekta je povezivanje umetnika, edukatora, institucija, kompanija, medija i publike. U drugoj fazi plan je da se izgradi jedinstvena platforma koja će za umetnike i kreativne ljude obezbediti prostor, dodatna znanja i sredstva da realizuju svoje ideje i tako kreiraju Novu ARTmosferu. Krajnji cilj projekta je modeliranje novog kulturnog pejzaža. Glasovi u nama jedan je u nizu planiranih događaja u sklopu projekta Nova ARTmosfera i najavljuje buduće aktivnosti” - istakli su iz Fondacije Saša Marčeta.
Branko Milisković - Kabare jednog uljeza

Fotografije: Marija Konjikušić

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text