Liceulice je pred gašenjem - treba nam vaša podrška!

lice ulice

Neprofitnom magazinu Liceulice, koji radi na integraciji i pomoći marginalizovanim grupama, usled nedostatka sistemske finansijske potpore preti gašenje.

U prethodnih šest godina mnoge smo krize uspešno predbrodili - nadamo se da ćemo uspeti i ovu, ali ovaj put to ne možemo uraditi sami i bez vaše pomoći.

 

Liceulice je program koji već šestu godinu vrlo uspešno, na merljiv i vidljiv način, doprinosi ekonomskoj i socijalnoj inkluziji pripadnika ugroženih kategorija stanovnika, onih koji su iz različitih razloga dospeli na najdublju marginu društva. Onima kojima je to potrebno nudimo podršku, ohrabrenje i posao kroz, u svetu široko rasprostranjen, sistem distribucije uličnih novina.

Ne, mi se nismo umorili, nisu nas izdali ni strpljenje ni entuzijazam, ali nažalost još uvek naš opstanak ne zavisi samo od nas.

Kada sretnete naše prodavce verovatno i ne razmišljate o tome koliko je ljudi uključeno u stvaranje kvalitetnog magazina, verovatno i ne razmišljate koliko je truda, vremena i novca uloženo da bi naši prodavci bili na ulicama, da bi imali priliku da rade i zarade (50% od svakog prodatog primerka), da budu dostojno predstavljeni javnosti, da imaju radnu odeću, dozvole, obezbeđena prodajna mesta, dnevnu podršku i još mnogo toga. 

U prethodnih šest godina, u prethodnih trideset i više brojeva magazina Liceulice, u mnogo teških situacija nismo odustajali, zbog više od dve stotine naših prodavaca nismo gubili veru u Liceulice, a i broj onih koji su delili naš entuzijazam iz dana u dan je rastao. A eto danas, kada smo nedvosmisleno dokazali i sebi i drugima da sve ima smisla, da postoje dobre razvojne perspektive širenja naše priče, da smo na par koraka od pune samostalnosti i održivosti, mi se suočavamo sa pretnjom da se ugasimo i nestanemo.

Liceulice funkcioniše po principu fonda koji svoju misiju vrši prikupljajući sredstva od individualnih i korporativnih filantropskih davanja, kao i iz, baš u ove svrhe, uspostavljenih javnih i privatnih fondova. Nažalost, javna sredstva iz gradskih i republičkih fondova ostaju nam tradicionalno nedostupna, izneverili su nas i donatori - oni kojima je u misiji da podrže ovakve projekte, izneverili su nas i neki partneri među kompanijama sa kojima smo sarađivali.

Jedino nas nisu izneverili građani koji kupuju magazin od naših prodavaca. Iz dana u dan sve nas je više, ali nažalost još uvek nedovoljno da bismo "stali na svoje noge". Zato vas molimo da nam se pridružite što pre i u što većem broju i da kao individualni donatori podržite Liceulice, jer Liceulice i jeste tu da slavi i afirmiše solidarnost.

Kako možete pomoći:

  • Donirajte bilo koju sumu, u skladu s vašim mogućnostima, jednokratno ili svakog meseca
  • Podržite nas kroz pretplatu i postanite naš redovni čitalac
  • Kupite sebi ili nekome majicu Liceulice iz naše kolekcije Štenderaj
  • Proširite ove informacije

Osnovne informacije o pretplati i donacijama:
Cena za 6 brojeva je 900 dinara + 100 din ptt troškovi što je ukupno 1000 dinara

Uplata se može vršiti na sledeći račun:
ERSTE BANKA: 340-11006764-87
Svrha uplate: Podrška magazinu Liceulice
Korisnik: Liceulice, Svetozara Markovića 42a, 11000 Beograd
*Ukoliko je uplata iz inostranstva: SWIFT: GIBARS22

Napomena: Pojedine inostrane banke naplaćuju troškove transfera.

OBAVEZNO nam pošaljite potvrdu da ste uplatili novac i adresu na koju želite da dobijate magazine. Ove informacije nam možete poslati na redakcija@liceulice.org ili u privatnoj poruci na našoj FB stranici.

Magazin „Liceulice“ izlazi jednom u dva meseca. Po ugledu na ulične novine na Zapadu – „street paper“ – prodaju ga najmarginalizovanijii sugrađani.
Liceulice košta 150 dinara, a polovina ostvarenih prihoda od prodaje ostaje prodavcima, dok se preostala sredstva koriste za razvoj projekta, dodatni rad na integraciji prodavca i druge različite inkluzivne programe pod istim imenom.
Liceulice se distribuira kroz posebno osposobljene i organizovanu mrežu prodavaca u Beogradu, a uskoro i širom čitave Srbije. Tokom 2012. pokrenuta su i nezavisna izdanja u Skoplju (Lice v lice), Prištini (Ball'per'ball) i Sarajevu (Liceulice).

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text