LET’S TALK predstavlja OPEN CAVE (Otvorenu pećinu)

LET’S TALK predstavlja OPEN CAVE (Otvorenu pećinu)

Jasmina Holbus poziva na OPEN CAVE (Otvorenu pećinu) kao završnicu projekta LET'S TALK, u petak, 18. novembra u 20 časova U galeriji “ŠTAB” (Savamala, Crnogorska br. 10).

 

 

 

 

U galeriji “ŠTAB”, prošle nedelje otpočeo je multimedijalni umetničko-istraživački projekat Jasmine Holbus - Hajde da razgovaramo (Let’s talk) koji kao proces, serija događaja, izložba i konačno performans ispituje odnos umetnika različitih senzibiliteta i interesa, odnos reči, zvuka i forme, ali i prirodu komunikacije umetnika, publike i dela.

Učesnici ovog nesvakidašnjeg projekta su više od 20 umetnika, koje je Jasmina pozvala na ‘’Otvoreni sto’’, koji je bio svojevrstan performans posle zvaničnog otvaranja. 

Među umetnicima koji su učestvovali u ovom projektu su: vizuelni umetnici Uroš Đurić, Saša Pančić, Mihael Milunović, Filip Mikić, Ivan Gračner, Nenad Maksimović, Marijana Gvozdenović, Goran Mećava, Vladimir Končar; umetnički fotografi Vukica Mikača Lovren i Jelena Janković; kompozitori i pijaniste Bojan Zulfikarpašić, Nadina Janković i Miroslav Miša Savić; scenograf Aleksandar Denić,  multimedijanlni umetnik Darko Rundek i Dragan Novković, arhitekta Dragomir Nikolić, pesnikinja Marta Radovanović, glumac Pavle Pekić i mnogi drugi. Kustos ovog projekta je Milica Pekić, dok je dramaturg Periša Perišić.


Marta Radovanović

 

U okviru projekta LET’S TALK, a u cilju daljeg istraživanja osnovne teme u petak, 18. novembra u 20h, svečano će biti prezentovan novi rad dva umetnika, koji je sastvani deo ove izložbe: Jelena Janković i Vladimir Končar posetiocima će se predstaviti radom pod nazivom "Prostor između misli".

“Razgovor započinje iz praznine, iz one ponekad neugodne tišine između rečenica i riječi - dok uzdišemo, ne gledamo, dok primjećujemo, osjećamo. Da li samo slušamo, da li uistinu čujemo ono što drugi govore? Osvještavamo zaglušujuću buku slova i znakova osluškujući druge, tražeći pritom sigurnost u tihom prostoru između misli.”Umetnica Jasmina Holbus vas poziva da vašim prisustvom upotpunite proces promišljanja u umetničko-istraživačkom projektu Let’s talk, gde će biti predstavljen i integralni katalog, kao finalni zapis ove izložbe.


Saša Denić

 


Mihael MIlunović                                        

 


Darko Rundek
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services