KOSA

kosa metaklinika revolucija

Mjuzikl Kokana Mladenovića KOSA, toliko najavljivan i hvaljen, premijerno je prikazan sinoć 03.februara 2010.godine na pozornici Ateljea 212. Za grafičko i vizuelno oblikovanje promo materijala, zaslužan je dizajn studio METAKLINIKA.

Kosu svakako pogledajte! Designed nije bio na predpremijeri, ni na premijeri Kose, ali smo znali da METAKLINIKA nešto snažno sprema za ovu ne tako čestu priliku da se radi sa tako kultnim "komadom".
Nakon rada na vizuelnom identitetu Ateljea 212, pod parolom Osam sati rada dva sata pozorišta, i vizuelnog osveženja ovog beogradskog pozorišta, kako sami iz Metaklinike kažu „Udarnički smo se upustili u grafičko i vizuelno reestetizovanje ugledne institucije kulture", došlo je do toga da je revolucija prosto morala da počne. I, REVOLUCIJA JE POČELA!

Usledilo je i vizuelno oblikovanje propagandnog materijala za svaku predstavu u sezoni.
Sa plakatom za predstavu Alise Stojanović DOKLE? koja je otvorila sezonu u oktobru prošle godine, ulica Svetogorska sa tim plakatima na Ateljeu je emociju okupljanja prizvala, protest i bunt oživela. U ulici otvorenog srca, bivša Lole Ribara, sada nekoj novoj Kolarčevoj, mnogo je naboja, protesta, energije, i krvi sa tih plakata- I šalju nam svima poruku o tome da je OTPOR neminovan, poželjan i da se on rađa prvo iz srca, ali indukovan sa javnih prostora.

Crno bela fotografija kao rešenje sa akcentom u vidu crvene marame koja krije lice buntovnika, otporaša po autorima korespondira sa opštom društvenom klimom, lamentom nasilja i nemira koji se čini aktuelniji nego ikad. Samo je nebo iznad nas!
Vizuelno oblikovanje promo materijala za predstavu Prljave ruke Nikite Milivojevića pojačava napetost koja je prisutna kao „vazduh“ u predstavi , gde je i osnovna ideja napetost između političkih ideala i prljavih sredstava da se oni ostvare.

U ovogodišnju repertoarsku politiku Ateljea 212 pod nazivom „Revolucija” uklapa se i poslednja izvedena predstava-mjuzikl KOSA.
Za same autore identiteta, Kosa je bila drugačiji komad u ovoj pozoršnoj sezoni. U predhodne 3 predstave akcenat je bio na crno beloj fotografiji i gotam pismu. Metaklinika se ovde malo poigravala. Pokazalo se uspešno. Preradili su gotam font i delove teksta rukom ispisivali. Boja je uvedena kao važan segment identiteta jer je na meniju bio mjuzikl.

METAKLINIKA U UŽEM SASTAVU
Nenad Trifunović – grafički dizajner
Lazar Bodroža- ilustrator
Dušan Đorđević - fotograf

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text