Knjiga "Lettering Large" Mirka Ilića i Stivena Helera

Knjiga "Lettering Large" Mirka Ilića i Stivena Helera

Lettering Large: The Art and Design of Monumental Typography - nova knjiga Mirka Ilića Stevena Hellera!

Nova knjiga "Lettering Large" Mirka Ilića i Stevena Hellera, koju je objavila izdavačka kuća The Monacelli Press, jedna je od prvih publikacija koja se na temeljan i sveobuhvatan način bavi prisustvom slova i tipografije u urbanom pejzažu.  

 

Autori knjige su izabrali najdramatičnije i najekspresivnije primere "large-scale" prostorne tipografije širom Amerike, Evrope i Azije. Knjiga sadrži preko 700 slika monumentalnih projekata tipografije, prikupljenih iz više od 30 zemalja.

U njoj se nalaze radovi autora iz tridesetak zemalja, između ostalih, u njoj su predstavljeni i radovi autora iz Srbije - Slaviše Savića, Aleksandra Spasojevića i Srđana Mijajlovića (reMiks Studio).

Autori iz Hrvatske čiji su radovi objavljeni u knjizi "Lettering Large" su Damir Fabijanić, Brigada i Bruketa&Žinić OM, Damir Gamulin, Robert Leš, Branimir Sabljić, Šime Strikoman, Ante Rašić (Studio Rašić), Robert Čanak (TBWA/RAAD), Krešimir Stanić i Viktor Popović.

Knjiga je u prodaji od 29. oktobra, a promocija knjige je održana 30. oktobra na SVA (The School of Visual Arts) u Njujorku. Knjigu možete naručuti preko Amazona a cena knjige iznosi 30$.

Knjiga "Lettering Large" posvećena je Miltonu Glaseru i Mihajlu Arsovskom.

Nakon zajedničkog rada na knjizi Handwritten: Expressive Lettering in the Digital Age koju je objavio Thames and Hudson, a koja se bavila razvojem tipografije u digitalizovanom svetu, Steven i Mirko nastavljaju sa istraživanjem specifičnih tipografskih pojava, ali ovog puta u eksterijerima i urbanom okruženju. 

http://mirkoilic.blogspot.com
http://www.mirkoilic.com/
http://www.mirkoilicdesign.com/

 

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text