Kabinet | LUTKA by Milica Golubović

Kabinet | LUTKA by Milica Golubović

Predstavljamo vam dizajn nove etikete za pivo "LUTKA" prve srpske craft pivare Kabinet koji potpisuje autorka Milica Golubović!

 

"Lutka" je još jedno u nizu piva ženskog roda, čiji dizajn potpisuje još jedna u nizu autorki. Ovog puta, posao je poveren ilustratorki i grafičkoj dizajnerki, Milici Golubović.

 


Lutka živi u svetu osmeha i lepih manira. Ona odiše mirisom banana i muskatnog oraha. Njen sjaj u očima će učiniti da se odmah opustite i prepustite uz ovaj lagani belgijski stil, mlađa sestra Plavog. Alkohol: 4,7 %, Ekstrakt: 12,0 %, Gorčina : 15 IBU, Boja: 10 EBC. 

Belgijski stil piva, sveže i slatko sa malim procentom alkohola.

Ideja autorke je bila da kroz ilustraciju prikaže pivo specifičnog ukusa i stila a naziva "Lutka". Vizuelno rešenje trebalo je da oslika jedno lagano i sladunjavo pivo.

Inspiraciju za ilustraciju Milica je tražila u letu, lakoći, sladunjavosti, provlačeći te elemente kroz filter njenog vizuelnog rukopisa.

 

 

 

 

Na pitanje "Kako izgleda dizajnirati za prvo srpsko kraft pivo?", autorka odgovara "Veoma zabavno i uzbudljivo, a takođe i zahtevno imajući u vidu standarde koje su postavili prethodni dizajneri svojim rešenjima. Kabinet pruža prilično veliku autorsku slobodu, te su samim tim jedan od klijenata za koje je zadovoljstvo raditi".

Milica Golubović (1989) je master primenjenih umetnosti, ilustratorka i grafička dizajnerka, rođena i odrasla u Kotoru. Izlagala je samostalno i učestvovala na više od 70 grupnih domaćih i internacionalnih izložbi. Rad joj je objavljivan u brojnim štampanim i online publikacijama. Dobitnica je brojnih nagrada iz oblasti ilustracije, među kojima se izdvajaju Plaketa 48. Zlatnog pera Beograda - 13. Međunarodnog bijenala ilustracije (2015), Nagrada žirija na Hiii Illustration festivalu u Kini (2017) i nagrada KC “Nikola Đurković” za najboljeg vizuelnog umetnika iz Kotora (2018). Član ULUPUDS-a od 2017. godine i britanskog Udruženja ilustratora - AOI od 2018. godine. Živi i radi na relaciji Beograd - Bokokotorski zaliv.Kabinet na Facebooku

Kabinet na Instagramu


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services