Ka drugačijem gradu | Paul Currion

Ka drugačijem gradu | Paul Currion

U okviru serijala „Ka drugačijem gradu", 8. oktobra u 18h u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Birčaninovoj 21, biće održan razgovor „Da li bi politika univerzalnog osnovnog dohotka mogla biti primenjiva u Srbiji?” sa Polom Kurionom (Paul Currion).

 
Iako se poslednjih nekoliko godina univerzalni osnovni dohodak (UOD) provlači kroz mejnstrim politike, i dalje nije sasvim jasno o tome šta on podrazumeva i u kojim se okolnostima može smatrati progresivnom politikom.

Može li UOD funkcionisati u Srbiji, pogotovo imajući u vidu društvene i ekonomske izazove sa kojima se suočavamo u 21. veku? Predavanje će predstaviti konkretan predlog za eksperimentalno uvođenje osnovnog dohotka za Srbiju, kao predložak za diskusiju orgnizovanu oko pitanja - šta ovaj koncept znači za budućnost države?

Pol Kurion (Paul Currion) od nedavno učestvuje u kreiranju eksperimentalnog projekta univerzalnog osnovnog dohotka u Srbiji, radeći u okviru UN razvojnog programa, zajedno sa lokalnim istraživačima. Pol je operativni direktor finansijsko-tehnološkog startup-a Disberse, a pre toga radio je kao konsultant u humanitarnim organizacijama.

Razgovor će biti vođen na engleskom jeziku.

Program "Ka drugačijem gradu" omogućen je uz finansijsku pomoć regionalne kancelarije fondacije Hajnrih Bel u Beogradu.


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text