Ka drugačijem gradu | Lokalni problemi - Lokalni front

ministarstvo prostora, ka drugacijem gradu, lokalni front

U nastavku serijala Ka drugačijem gradu, kolektiv Ministarstvo prostora vas poziva na prezentaciju i razgovor "Lokalni problemi - lokalni front", o iskustvima vezanim za političko organizovanje na primeru Lokalnog fronta iz Kraljeva.

Razgovor će se održati u utorak 20. juna od 18 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21).

 Lokalni front je grupa građanki i građana, koji nezadovoljni društveno-političkom situacijom, socijalnim statusom i duhovnom obamrlošću društva, reaguju na različite probleme u svom lokalnom kontekstu. Kao pojedinci koji za sobom imaju bogato iskustvo građanskog aktivizma namera im je da deluju kao osvešćujući i odgovorni subjekt obznanjivanja, kanalisanja i prevazilaženja opšteg nezadovoljstva, razočaranosti, obespravljenosti i osećaja nemoći. Ostvareni u profesionalnom smislu, ova grupa ljudi ukazuje i na značaj vrednovanja struke i postignutih rezultata u susretanju sa različitim problemima.

Lokalni front deluje kao kritički nastrojena zajednica autonomnih pojedinaca, čije je društveno delovanje okrenuto vrednostima i načelima za koja se zalažemo, a u cilju očuvanja i unapređenja lokalne sredine.

Govore aktivisti Lokalnog fronta: Predrag Voštinić, Vladan Slavković, i Vladimir Marović.

Ovaj program omogućen je uz finansijsku pomoć regionalne kancelarije fondacije Hajnrih Bel u Beogradu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text