Ka drugačijem gradu | Dubravka Sekulić

news

U okviru serijala „Ka drugačijem gradu", u ponedeljak, 11. februara u 18 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Birčaninovoj 21 (u maloj sali), biće održan razgovor "Stvarno korisno znanje za drugačiji grad" Dubravke Sekulić.

 
Poslednje predavanje u ovom ciklusu programa "Ka drugačijem gradu", održaće Dubravka Sekulić, arhitektica i istraživačica. Trenutno završava doktorske studije na ETH Zürich i predaje na Institutu za savremenu umetnost u Gracu. Njen istraživački fokus preseca oblasti ekonomije, prava i prostornog oblikovanja i planiranja grada. 

Poslednjih godina ubrzao se proces u kome su gradovi postali poprište borbi za bolju budućnost, ne samo zbog već potrošene fraze da trenutno više ljudi na svetu živi u gradovima, koja više skriva nego što govori, već i zbog toga što je grad postao jedan od glavnih motora kapitalističkog razvoja sveta. Različiti teoretičari govore o tome da je grad nova fabrika, aludirajući na potencijalni kapacitet gradskog stanovništva da budu motor (antikapitalističkih) promena. U tom kontekstu, bitno je promisliti šta je stvarno korisno znanje za drugačiji grad, to jest kako doći do kolektivnog interpretativnog aparata koji će stanovnicama gradskih sredina omogućiti da razumeju svoju poziciju u odnosu na procese koje im oduzimaju budućnost.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services