Javno vođenje kroz izložbu "Fade In 2"

Javno vođenje kroz izložbu "Fade In 2"

Muzej savremene umetnosti poziva na javno vođenje kroz izložbu „FADE IN 2: EXT. MODERNISTIČKA KUĆA – NOĆ“ u subotu, 19. avgusta 2017. godine u 13 časova u Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića (Rodoljuba Čolakovića 2).

Kroz izložbu vode Ana Anakijev i Miloš Zec, asistenti kustosa postavke, a o svom radu na izložbi govoriće umetnik Siniša Ilić.

 

 

 

Izložba „FADE IN 2: EXT. MODERNISTIČKA KUĆA – NOĆ“ predstavlja nastavak izložbe „FADE IN: INT. UMETNIČKA GALERIJA – DAN“, koja je prošle godine prikazana u Švajcarskom institutu za savremenu umetnost u Njujorku. Izložba strukturiše se kao fragmentarni dijalog između umetnosti i filma ukazujući na načine kako ova dva sveta održavaju i često vrlo komično i pogrešno predstavljaju jedno drugoga. Priroda izložbe je takva da se skulpture, slike, performansi i instalacije transformišu od rekvizita preko slike do umetničkog predmeta, kako bi se razmotrilo pitanje da li te fiktivne predstave u masovnim medijima imaju više uticaja na definisanje kolektivnog razumevanja umetnosti nego sama umetnost. „FADE IN 2“ nudi pogled iskosa pokušavajući da prepozna šta umetnost može da znači i izvan svoje objektivnosti i zatvorenosti unutar prostora muzeja, galerija, aukcijskih kuća i privatnih kolekcija.


Fotografija: Iz filma „Rondo“, reditelj Zvonimir Berković, ljubaznošću Jadran film, Zagreb. Film „Rondo“ iz 1966. poslužio je kao inspiracija Siniši Ilić za rad, instalaciju, u Legatu Čolaković. Rad podrazumeva poseban ambijent u kojem će publika moći da pogleda ovaj Berkovićev film u celosti.

 

Pored radova koji su već prikazani na izložbi „FADE IN“ u Švajcarskom institutu u Njujorku, autora Brisa Delsperžea, Dore Budor, Matisa Gasera, Bertrana Levijea, Kristijana Markleja, Karise Rodrigez i Ejmi Sigl, FADE IN 2 predstavlja i nove radove umetnika Darje Bajagić, Aleksandre Domanović, Siniše Ilić, Danai Anesijadu, Dajge Grantine, Rodriga Mateusa, Benjamina Ramireza Pereza, Tobijasa Špihtiha, kao i rad Raše Todosijevića.

Izložba „FADE IN 2: EXT. MODERNISTIČKA KUĆA – NOĆ“ je projekat kustoskog tima Švajcarskog instituta za savremenu umetnost u Njujorku i Žili Bukobze, realizovana u produkciji Balkan Projects, Marije Karan.


Izložba je otvorena do 21. avgusta 2017. Ulaz je slobodan.

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text