Javne debate u Evropskom centru za kulturu i debatu “GRAD”

Javne debate u Evropskom centru za kulturu i debatu “GRAD”

U Kulturnom centru Grad u utorak 4. decembra održana je prva u nizu javnih debata u okviru projekta Dositheus - Profesionalni razvoj za preduzetnike u kulturi Srbije.

U Evropskom centru za kulturu i debatu “GRAD” u narednom periodu održaće se serija jvnih debata. U utorak 4. decembra održana je prva u nizu javnih debata u okviru projekta Dositheus - Profesionalni razvoj za preduzetnike u kulturi Srbije.

Panel „Kako preko 0.62% - Kultura, strategija i preduzetništvo“ okupio je sledeće učesnike: Saša Radulović (preduzetnik), Nada Popović Perišić (Fakultet za medije i komunikacije), Marko Radenković (Nova Iskra), Mia David (Kulturni centar Beograda), Nemanja Čabrić (Birn Balkans), Aleksandar Brkić (Univerzitet umetnosti), Mirjana Šakić (Erste Banka Srbija), Dejan Ubović (KC Grad), a gost panela Katarina Živanović (Grad Beograd, sekretarka za kulturu).

Mirjana Šakić, ERSTE 
 

Učesnici debate o kulturi i preduzetništvu „Kako preko 0.62%” govorili su o glomaznom i prevaziđenom kulturnom sistemu, nefunkcionalnom zakonskom okviru, nedostatku obrazovanja, novca, ali i preduzetničkih ideja. Panelisti su se usaglasili da je pored edukacije neophodno i sistematsko podsticanje „preduzetničke kulture“ čija je suština održivost a ne sticanje profita.

Sledeća debata "Autorska prava u Srbiji 2012. godine" održava se 12. decembra i za temu će imati autorska prava u 21. veku, sa posebnim osvrtom na predloge za rešenje ovog problema. Panel diskusija o autorskim pravima zakazana je za 12. decembar sa početkom od 18 časova u Kulturnom centru Grad.

Između ostalih na panelu će učešće uzeti predstavnici Zavoda za zaštitu intelektualne svojine, SOKOJ-a, Creative Commons, Piratske partije kao i pravni ekspreti na temu autorskog prava.

Ove razgovore organizuju Academica i Kulturni centar “Grad”, u okviru projekta Dositheus 2012: "Profesionalni razvoj za preduzetnike u kulturi Srbije", koji je podržan programom UNESCO-a.

Video pogledajte ovde.

 

 


 

 


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text