Izložba "Živjeti najbolji život“ Milijane Istijanović u Ateljeu DADO

Izložba "Živjeti najbolji život“ Milijane Istijanović u Ateljeu DADO

Narodni muzej Crne Gore će u sredu, 7. novembra, s početkom u 19 časova, u Ateljeu DADO otvoriti izložbu Milijane Istijanović pod nazivom "Živjeti najbolji život“.


 

 

 

 

Ova izložba istražuje socijalne i prostorne dimenzije, koje dekonstruišu i ispituju odnose između identiteta, prostornosti i ideja koje ih predstavaljaju. Prostorni rad site-specific karaktera čini monumentalne figuralne predstave na zidovima unutar izlagačkog prostora.

Predimenzionisane figure preovladavaju unutrašnjim prostorom, gradeći vizuelnu i tekstualnu kompoziciju kreirajući moguće/izmišljene okolnosti i vizuelne predstave kroz vlastitu problematiku.

Milijana Istijanović je rođena 1982. godine u Somboru. Diplomirala i magistrirala je na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju, Crna Gora, na vajarskom odsjeku u klasi prof. Pavla Pejovića. Priredila je sedam samostalnih izložbi. Njen rad je prikazivan na međunarodnim festivalima i projektima. Dobitnica je godišnje nagrade za vajarstvo Fakulteta likovnih umetnosti Cetinje, kao i prve nagrade na Hercegnovskom zimskom likovnom salonu. Učesnica je nekoliko rezidencijalnih boravaka.

Izložba će biti otvorena do 29. decembra, 2018. godine, a stručno vođenje biće organizovano 8. novembra u 11 časova, u Ateljeu DADO.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text