Izložba "Vrednost" u GIR Store-u!

Izložba "Vrednost" u GIR Store-u!

Izložba "Vrednost" biće otvorena u četvrtak, 16. maja u 19 časova u GIR Store-u (Trešnjinog cveta 5).

 

Grupna izložba "Vrednost" predstavlja finalno ishodište otvorenog konkursa za GIR Art Print kolekciju ostvarenog u saradnji sa Kulturforum ODKR.

 

 

Izložba preispituje vrednost i estetiku umetnosti, i predstavlja konceptualno istraživanje ovog široko interpretiranog pojma.

Tema izložbe je vrednost kao pojam - otvoren za interpretaciju, i prepoznat od strane autora, žirija i publike. Svi učesnici su u okviru konkursa predstavili svoje viđenje vrednosti, reinterpretirajući koncept sa rešenjima koja su po njima vredna, kvalitetna, značajna i vredna baštinjenja. U okviru konkursa pristiglo je više od dvestapedeset interpretacija i grafičkih rešenja na temu vrednost od kojih je nagrađeno osam, a pohvaljeno četrnaest radova.

Prvu nagradu je osvojio Mario Kolarić, dok drugu nagradu ravnopravno dele: Valentina Brković, Vesna Pešić, Dragana Krtinić, Jovan Mikonjić, Lovers, Mihailo Prostran, Stefan Jovanović.

Pored nagrađenih radova žiri je dodelio pohvale i sledećim autorima: Aleksandar Denić, Bojan Bilen, Valentina Brković, Viktor Jan, Emilija Radojičić, Željko Lončar, Ivana Miljković, Irena Gajić, Jovana Čajović, Jovana Čajović & Ljiljana Kuzmanović, Mane Radmanović, Milan Cvetković, Milica Balubdžić, Monika Lang.

Izložba će biti otvorena do 30. maja 2019. godine. Svi nagrađeni radovi su štampani tehnikom sito štampe, u ograničenim tiražima. Numerisani i potpisani radovi od strane autora su dostupni za prodaju od dana izložbe. Na otvaranju izložbe, radove možete kupiti po specijalnoj promotivnoj ceni.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services