Izložba "Velika očekivanja" Dragana Rajšića

Izložba "Velika očekivanja" Dragana Rajšića

Izložba "Velika očekivanja" Dragana Rajšića, biće otvorena u sredu, 10. oktobra u 19 časova u galeriji X VITAMIN (Studentski trg 11).


 

Umetnik istražuje tehnološki razvoj na prelazu između analognog u digitalno doba i čovekov odnos prema rastućem napretku.

 

Ne skrivajući sopstvenu fascinaciju tehnologijama koje se ubrzano menjaju i razvijaju otkriva i onu drugu, uznemirujuću stranu ovog procesa koja se ogleda u neraskidivoj povezanosti tehnologije i života saremenog čoveka.

Stvarajući sve osetljiviji odnos prema upotrebi tehnologija u svom životu u potrazi smo za opravdanjem za sve većom potrošnjom. Koja su naša konačna ili "velika" očekivanja od ovog procesa, pitanje je koje umetnik postavlja publici. Pored skulptura malog i velikog formata izvedenih u metalu i drvetu, biće izloženi i crteži ovog autora.

Dragan Rajšić (1967) vajar. Završio je studije vajarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, doktorske umetničke studije na istom fakultetu 2016. godine. Od 2015. godine radi u zvanju docenta na Vajarskom odseku, FLU u Beogradu. Izlaže od 1989. godine; do sada je imao 12 samostalnih izložbi i veliki broj grupnih izložbi. Radovi se nalaze u brojnim muzejskim, privatnim i javnim kolekcijama. U javnom prostoru, Centra za likovno obrazovanje "Šumatovačka", 2016. godine postavljena je skulptura "Memory". Učesnik je 35. Internacionalnog simpozijuma skulpture u terakoti "Terra" u Kikindi i simpozijuma skulpture "Meander" u Apatinu.

Izložba će biti otvorena do 27. oktobra 2018. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text