Izložba "Umetnost na papiru"

Izložba "Umetnost na papiru"

Izložba "Umetnost na papiru" biće otvorena u petak, 5. maja u 18 časova u Narodnoj biblioteci Srbije (Skerlićeva 1).

"Umetnost na papiru" je grupna izložba radova jednog dela savremenih likovnih umetnika kojima bi mogao biti svojstven papir kao medij na kome se likovno izražavaju, a sve u okviru istoimenog regionalnog projekta koji ima tendenciju širenja. 

 

 

Spajajući karakter savremnog sa prostorom čuvara kulturne baštine izložba dobija specifičan umetnički karakter, a svečano će je otvoriti likovna kritičarka poznata po medijskom skiciranju savremene likovne scene, autorka emisije „Skica“ i urednica kulturnog programa Studio B. Pored nje obratiće se autorka projekta, Biljana Jotić kao i Maja Živanović.

Posle svečanog otvaranja i uživanja u likovnim delima sledi koktel praćen prijatnom muzikom.

Grupna izložba je deo regionalnog projekta "Umetnosti na papiru", autorke Biljane Jotić, istoričarke umetnosti koja više godina prati domaću savremnu likovnu scenu, sa tendecijom širenja i izrazitim karakterom žive umetnosti u nastajanju.


Mate Đorđević


Okupljajući likovne umetnike kojima bi mogao da bude svojstven papir kao medij na kome se likovno izražavaju, kao i neposrednost papira kao medija i autroski trag umetnika u trenutku susreta sa papirom svedoče o različitim doživljajima savremnog sveta, razmišljanja, emocije, imaginacije i slično kojima umetnici daju vizuelnu formu. Spajujući izraze i poetike, od realnog, preko ekspresivnog do fantastičnog, cilj izložbe je da pruži što širi doživljaj savremenog umetničkog kretanja, da pruži što širu mogućnost doživljaja posmatrača, kao sastavnog dela umetnosti.Vreme i prostor u novijoj filizofiji dobijaju novo kvalitativno značenje, vreme je ekvivalent kretanja, a beleženje likovnih savremenih tragova u trenutku nastajanja i smeštanjem u prostor u kome se reč na papiru baštini i pruža svim generaciajama, usmerena na nova sazanja, karakteriše specifičnost ove izložbe tokom koje se spajaju vreme i prostor. Biljana Jotić


T
ijana Kojić
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services