Izložba slika "Zlatni presek" Petra Mošića

Izložba slika "Zlatni presek" Petra Mošića

Izložba slika "Zlatni presek" Petra Mošića, biće otvorena u ponedeljak 22. aprila u 20 časova u X VITAMIN galeriji (Studentski trg 11).

 


 

 

 

Po rečima autora, izložba predstavlja presek stanja statusnih simbola kod mladiih ali otvara i raspravu o zlatnom preseku kao nekoj vrsti ljudskog ideala koji još od antičke Grčke važi za parametar savršenih odnosa i harmonija.

Da li je u današnje vreme makijavelističkih strategija i preterane užurbanosti uopšte moguće razmišljati o harmoniji – pitanje je na koje društvo traži odgovore od umetnosti. Petar Mošić nudi neke od njih.

Petar Mošić služi se žanrom portreta izvedenih u realističkom ključu kako bi pokazao nesumnjivu slikarsku veštinu, minucioznost i poznavanje tehnika ’starih majstora’, ali i da bi kreirao identitet svoje umetnosti, istakao je u tekstu kataloga istoričar umetnosti Slavko Timotijević.

Petar Mošić rođen je 1981. godine u Beogradu. Završio je doktorske umetničke studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Radovi Petra Mošića nalaze se u brojnim privatnim i javnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu, ali krase i nekoliko javnih beogradskih zgrada u vidu murala. Od 2016. god. je član saveta Galerije Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Višestruko je nagrađivan za svoj rad. Živi i stvara u Beogradu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services