Izložba slika "Roba" Jelene Marjanović

Izložba slika "Roba" Jelene Marjanović

Izložba slika "Roba" slikarke Jelene Marjanović biće otvorena u ponedeljak 28. novembra u 20 časova u Velikoj galeriji Kc Grada (Braće Krsmanović 4).

 

 

 

 

Autorka se već duže vreme bavi temom konzumerizma odnosno njegovog uticaja na savremenog čoveka, fokusirajući se u svojim slikama na scene svakodnevice, na pokušaje aktera da budu srećni, ali u unapred zadatim okvirima kapitalizma.

Međutim u Velikoj galeriji prikazaće korpus slika pod nazivom Roba, koji se bavi jednim od aspekata konzumerizma, a kako sama navodi:

„Izložbu Roba čini serija radova inspirisanih svakodnevnom rutinom. Telo i garderoba najčešći su motivi u mojim najnovijim radovima i koristeći ih kao likovne elemente, poigravam se logikom njihovog odnosa i tako istražujem nove mogućnosti figurativnog izraza.

Naziv izložbe je nastao kao uzročno posledična veza između ženskog tela kao predmeta manipulacije u kapitalističkom društvu i garderobe kao sredstva kojim se manipuliše. Nejasna je granica između konzumenta i onog što se konzumira i tako sve postaje roba i roba postaje sve.”

Jelena Marjanović je diplomirala slikarstvo 2005. godine u klasi profesora Koste Bunuševca, na Akademiji lepih umetnosti. Aktivno izlaže od 2005. godine na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Izlagala je grupno u Firenci, Lisabonu, a ovogodišnju samostalnu izložbu imala je i u Gradskoj galeriji u Kotoru. Publici KC Grada predstaviće se prvi put, a to će joj biti druga samostalna izložba u 2016. godini.


 

Izložba će biti otvorena do 11. decembra 2016. godine. Radno vreme galerije je svakog dana od 14 do 20 časova.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services