Izložba skulptura studenata Odseka primenjeno vajarstvo FPU u Beogradu

Izložba skulptura studenata Odseka primenjeno vajarstvo FPU u Beogradu

Izložba skulptura studenata Odseka primenjeno vajarstvo FPU u Beogradu biće otvorena u ponedeljak, 12. decembra u 19 časova u Galeriji Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48).

 

 

 

Odsek primenjeno vajarstvo sedam decenija obrazuje vajare specifičnog profila. Na ovom odseku se osim studija portreta i figure izučava: nakit, skulptura u prostoru i arhitekturi, medaljerstvo, sitna plastika, memorijalna skulptura i skulptura u enterijeru.

Stoga izloženi radovi, osim ličnog senzibiliteta i kreativnosti, nose i pečat programa koji je po svom sadržaju jedinstven u ovom delu Evrope.

Na odseku postoji više specijalizovanih radionica koje su integralni deo nastave, u kojima studenti realizuju svoje radove u klasičnim i savremenim materijalima.Ovom prilikom biće prezentovani radovi koji su nastali tokom osnovnih akademskih i master studija studenata koji su Odsek primenjeno vajarstvo FPU upisali 2011/12. godine: Teodore Vojinović, Dušana Božića, Olivere Vanić, Jovana Spasovića, Aleksandra Mitrovića, Milivoja Aksentijevića, Ružice Erić, Sofije Gogić i Nikole Obradovića.

Izložene skulpture realizovane su u različitim materijalima: kamenu, drvetu, metalu, staklu, itd. i predstavljaju uvid u osobenosti ove generacije.


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services