Izložba skulptura i grafika "Špic forme i otisci" Borislava Nikolića

Izložba skulptura i grafika "Špic forme i otisci" Borislava Nikolića

Izložba skulptura i grafika "Špic forme i otisci" Borislava Nikolića, biće otvorena u ponedeljak, 3. juna u 20 časova u Galerija SULUV (Bulevar Mihajla Pupina 9).
 

 


 


Кoncept je baziran na istraživanje forme, prvenstveno njene granice, ivice i konture.

Povezivanjem trodimenzionalnog i dvodimenzionalnog, kroz skulpturu, istražujem relaciju forme i unutrašnjeg prostora slike u površinskom otisku. Ovim procesom dobio sam nove vizure svojih skulptura, koje su me inspirisale za nova dela, a koja su izvedena od 2017. godine do danas. Moji radovi pružaju mogućnost posmatraču da ponovo spozna zaboravljenu lepotu drveta i papira i njihovih pulsirajućih površina.

[...] “upravo sada kada se nalazimo na granici kada primene savremenih tehnologija u umetnosti ugrožavaju da posmatrač direktno učestvuje u doživljaju pomoću svojih prirodom datih čula. Tim pre u budućnosti će se, verujem, sve više stvarati atmosfera ka ovim humanim aspektima umetnosti.“ Radmila Savčić

Borislav Nikolić, rođen je u Novom Sadu 1978. godine, gde je završio srednju umetničku školu za dizajn “Bogdan Šuput“. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, 2004. godine, na vajarskom odseku u klasi profesorke Gordane Кaljalović. Na istoj Akademiji završio je master studije 2010. godine kod profesora mentora Borislava Šuputa. Od 2006. godine je aktivan član SULUV-a. Učesnik je vajarskih simpozijuma i likovnih kolonija. Radi kao profesor likovne grupe predmeta od 2009. godine u Tehničkoj školi “Mileva Marić Ajnštajn“ u Novom Sadu. Više puta je nagrađivan kao likovni pedagog. Učesnik je preko 60 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Priredio je deset samostalnih izložbi.

Izložba će biti otvorena do 14. juna 2019. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services