Izložba "The Shock Of The New"

Izložba "The Shock Of The New"

Izložba "Šok novog" (The Shock Of The New) biće otvorena 12. jula u Porto Montenegru u rezidencijalnom kompleksu Tara. 
 

Galerija Mead Carney iz Londona otvara 12. jula svoja vrata i u Porto Montenegru u Tivtu - izložbom “Šok novog” koja obuhvata radove nekih od zvezda savremene umetničke scene, kao što su Demijen Herst (Damien Hirst), Mark Kvin (Marc Quinn) i Gerhard Rihter (Gerhard Richter).


Na izložbi, nazvanoj prema Herstovom radu, će biti predstavljeni i radovi Ričarda Prinsa (Richard Prince), Rasela Janga (Russell Young), Čarminga Bejkera (Charming Baker) i Mije Ando (Miya Ando), pa će postavka biti svojevrsni rezime savremene umetnosti od 90-ih godina 20. veka do danas.


Marc Quinn, Labyrinth


“Verujemo da je ovo izložba kakva do sada nije organizovana na ovim prostorima, te da u Crnu Goru donosimo novi dah savremene umetnosti”, izjavila je menadžerka galerije Mead Carney, Isabel Sozzi.

Kako je naveo likovni kritičar Robert Hughes, "Osnovni cilj umetnosti je da učini svet shvatljivijim, da upijemo celu njegovu slavu i povremenu prljavost, ne kroz argumente, već kroz osećaj, i na kraju da premosti jaz između nas i svega što nismo, i na taj način umetnost prelazi iz osećaja u značenje. To nije nešto što institucije ili odbori mogu da urade ili zadatak koji grupe ljudi ili pokreti mogu da završe. To je učinjeno od strane pojedinca, svake osobe koja na neki način posreduje između osećaja istorije i doživljaja sveta”, naveo je Hughes.


Marc Quinn, Iris


Sezona umetničkih programa u Porto Montenegru otvorena je sredinom juna u Zbirci pomorskog nasleđa gostovanjem Galerije Space SBH sa Kariba, odnosno izložbom “Afterglow” sa radovima umetnice Nicole Etienne. Od 20. jula u istom prostoru najavljena je izložba uticajnog kineskog slikara Zhonga Biaoa.


Miya Ando, Morning Copenaghen
 

Prvi put u Crnoj Gori - 8. i 9. avgusta biće organizovana i umetnička borba u kojoj će dva umetnika pred publikom kreirati radove tokom 24 sata u letnjoj bašti ispred hotela Regent Porto Montenegro.

Kosmopolitski duh sa crnogorskim korenima predstaviće izložba “Constellations” umetnika Miljana Sunkovića, koja se seli u Porto Montenegro 15. avgusta iz Njujorka.

Izložba “Šok novog” biće otvorena do 30. septembra.

 

Na naslovnoj: Damien Hirst, The Shock Of The New
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services