Izložba radova na svili "Svilena lepota ćirilice" Olivere Milunović

Izložba radova na svili "Svilena lepota ćirilice" Olivere Milunović

Izložba radova na svili "Svilena lepota ćirilice" autorke Olivere Milunović, biće otvorena u petak, 10. maja u 19 časova u Rančićevoj kući - galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka (Majevička 9).

 

 

 

 

Postavka obuhvata radove na svili i crteže. Prilikom otvaranja događaja nastupiće učenici OMŠ „Nevena Popović“ iz Grocke.

Za svoju „svilenu lepotu ćirilice“ i radove na svili slikarka Olivera Milunović koristi crkvenoslovenske varijante ćirilice - glagoljicu, zatim ćirilicu sa fresaka Manastira Žiče, a od motiva pojavljuje se i grb porodice Nemanjić.

Radovi su utemeljeni u tradiciji, pri čemu se autorka izražava i crtežom koliko i bojom, odnosno sjedinjuje crtež i sliku, ali i formu upotrebnog predmeta. Pogled u prošlost je traganje za motivima, ti motivi se slažu po svilenoj površini, koja postaje umetnička slika, modni detalj, suvenir, uspomena.

Olivera Milunović (1977), diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu, odsek dizajn tekstila. Od 2004. godine je učestvovala na više od pedeset izložbi širom Srbije, a kao slikar na svili, samostalno je izlagala četrnaest puta. Samostalni opus je otvoren ciklusom pod nazivom „Svileni dodir prošlosti“. Godine 2016. je učestvovala na kolektivnoj izložbi u okviru projekta „Gozba“ Tamare Ognjević, koja je predstavljena u Кulturnom centru Srbije u Parizu. Živi i radi u Vinči, Grocka-Beograd.

Izložba će biti otvorena do 28. maja 2019. godine.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services