Izložba printova Sofije Hirš u Kulturnom centru Kvaka 22

Izložba printova Sofije Hirš u Kulturnom centru Kvaka 22

Jedna od ovogodišnjih učesnica projekta Street Art Rezidenture, nemačka apstraktna slikarka Sofija Hirš (Sophia Hirsch), predstaviće se domaćoj publici izložbom printova u galeriji Kvake 22.

Izložba će biti otvorena u sredu, 24. jula u 18 časova u Kulturnom centru Kvaka 22 (Ruzveltova 39).

 

 


Tom prilikom će se održati I prezentacija njenog rada na animiranim filmovima koje je realizovala u okviru projekata prezentacije radiofonskih dela van radijskog konteksta. To će ujedno biti prva u nizu prilika da se lokalna publika kroz umrežavanje i upoznavanje sa raznim modelima reprezentacije radiofonskih dela uvede u mentalne i perceptivne pripreme za festival RADIORAMA – u pitanju je prvi festival radio drame na ovim prostorima, koji je trenutno u pripremi od strane tima Kvake 22.

Osim Sophie Hirsch, iste večeri nastupiće i dve međunarodno aktivne muzičke autorke sa trenutnim boravkom u Beogradu, UMBRA i KOPY KAT

SOPHIA HIRSCH

Sofija inspriaciju za svoje slike uvek akumulira tokom putovanja i sakupljanjem priča koje joj ljudi pričaju na tim putovanjima. Na njenim radovima kao na pozornici defiluju divlje životinje i tužne mitološke kreature, a ugao gledanja i optika se neprestano menjaju u dinamičnoj smeni jasnog i nejasnog. Tehnika kojom izvodi svoje radove ne može se precizno definisati, jer njen eksperimentalni pristup uključuje pastel, kolaž, akril i grafitne olovke. Ostvarena i aktivna u domenu murala, crteža, slikarstva i animacije, Sofija će vas od prvog pogleda zaraziti svojim svetom i učiniti da se u njemu izgubite i poželite da tu zauvek i ostanete. Ili bar da njene radove okačite na zid ispred koga se svakog jutra budite.

UMBRA

Autorski one-woman-band projekat Marije Balubdžić, koja radi i živi između Beograda i Beča. Kako na nivou kompozicije, tako i na nivou izvedbe, Umbru karakteriše visoko profesionalan pristup savremenom avangardnom zvuku koji u uhu iskusnog slušaoca budi čitav vulkan referenci, na potezu od eksperimentalnih I nojzičnih radiofonskih dela, preko odjeka kulture pozorišnih songova Kurta Veila I Bertolda Brehta do veoma slušljive i skoro pa plesne elektronike.

KOPY KAT

Kopy Kat je još jedan dugogodišnji projekat multi-talentovane grafičke umetnice i muzičarke Katie Woznicki. Totalni scensko-komstimografski ugođaj “muškog repera u ženskom telu”, čiji britki humor i hirurški precizan sarkazam ne znaju za milost! Nokaut u deset rimovanih stihova bez prve pomoći na dohvat ruke. 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services