Izložba plakata "Entuzijast leti u Beograd", grafičkog dizajnera Dime Pantjušina

Izložba plakata "Entuzijast leti u Beograd", grafičkog dizajnera Dime Pantjušina

Izložba plakata "Entuzijast leti u Beograd", grafičkog dizajnera Dime Pantjušina biće otvorena do petka, 8. decembra.

 

Ne propustite da pogledate ovu izvanrednu izložbu u Velikoj galeriji Kulturnog centra GRAD.


 

 

Izložba radova grafičkog dizajnera Dime Pantjušina iz Moskve, otvorena je u ponedeljak 4. decembra u Kulturnom Centru GRAD.

Postavka predstavlja presek radova moskovskog dizajnera koji je aktivan na sceni od  2000. godine, i predstavlja deo šire inicijative Kulturnog Centra GRAD za upoznavanje domaće publike sa živom umetničkom scenom današnje Rusije.

Moskovski dizajner Dima Pantjušin započeo je svoju karijeru u štampariji Goznak gde 2006. godine postaje vodeći dizajner zadužen za celokupni vizuelni identitet kompanije. Svoj dalji angažman nastavlja u čuvenom moskovskom klubu Soljanka (Umetničko društvo S11), nakon čega sarađuje sa eminentnim Institutom Strelka. 2013. godine sa društvom Clevermoto otvara mali moto-bar Entuzijast za koji razvija i crta logo i postavlja glavni vizuelni identitet sastavljen uglavnom od tri osnovne boje - crvene, žute i plave. Tokom kratkog vremena Pantjušin stvara poseban “jezik” kojim komunicira sa posetiocima - putem plakata. 2016. godine za godišnjicu Entuzijasta izdaje knjigu “Entuzijast 2013-2016” koja sadrži 299 plakata. 

Obraćajući se prisutnoj publici, direktor Kuturnog Centra GRAD, Dejan Ubović, naglasio je da i pored tradicionalnih veza između Srbije i Rusije, lokalna publika nije upoznata sa aktuelnim dešavanjima na savremenoj ruskoj umetničkoj sceni, te da je ovo mali korak ka razbijanju uvreženih stavova o ovoj zemlji.

Prisutnima se obratio i sam umetnik ističući kako je i za njega ova prilika značila upoznavanje sa nezavisnom kulturnom scenom Beograda.

Cela izožba zaokružena je nesvakidašnjim muzičkim performansom koji je Pantjušin izveo sa producentom Sašom Lipskim (iz ruskog elektronskog sastava Simple Symmetry). 

Izložba će biti otvorena do 8.decembra, a svi eksponati su prodajnog karaktera.

Reportaža sa izložbe Dime Pantjušina, snimljena 6. decembra na vođenju kroz izložbu sa autorom. Reportaža je snimljena za OKK i MTS.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text