Izložba "Novi vek: Izgubljene duše" Jovane Dragić

Izložba "Novi vek: Izgubljene duše" Jovane Dragić

Izložba "Novi vek: Izgubljene duše" Jovane Dragić, biće otvorena u četvrtak, 8. decembra u 19 časova u Galeriji Studentskog kulturnog centra na Novom Beogradu (Bulevar Zorana Đinđića 152a).

 

 

 

Ciklus „Izgubljene duše“prirodan je nastavak višegodišnje zbirke crteža pod nazivom „Preklapanja“, odraz opažanja sveta i ljudi, kao i njihovih međusobnih odnosa kojim se slikarka bavi još od studija.

Pažljivo posmatrajući i višeslojno opažajući finese i nijanse u ljudskim odnosima, preklapanja kroz susrete, dolaske i odlaske, uspostavljanje i raskidanje intimnih. ali nespojivo-spojivih odnosa, Jovana Dragić pažljivo nanosi slojeve duša, nekad samo kroz teksturu boje ukazujući na naprsline u prezentaciji odnosa. Jasnih likova i granica, ali zamagljenih nijansi boja, njene slike teže da predstave bremenitost i pritisak novog veka i ubrzanog življenja na čovek-na-čoveka odnose. Nekada izdvajajući samo jednu celinu, par likova, a nekada kroz levak uma prikazujući sve uticaje koje, od štampe i televizije do socijalnih mreža i bilborda, svet vrši na pojedinca, autorka daje svoj doprinos boljem opažanju i opisu novog veka. (dr Ivana Šošić Barac)              

Jovana Dragić (1984) posle diplomiranja na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti upisuje se na Fakultet primenjenih umetnosti - smer slikarstvo u klasi prof. Anđelke Bojović, i završava master studije 2013. godine. Učestvovala je na brojnim grupnim izložbama.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services