Izložba Nikole Puzigaće u Zagrebu

Izložba Nikole Puzigaće u Zagrebu

Beogradski grafički dizajner Nikola Puzigaća izlaže u Zagrebu!

 

 

Izložba će biti otvorena 26. septembra u zagrebačkoj galeriji Inkubator, a trajaće do 8. oktobra 2014. godine. Nakon izložbe u Zagrebu, izložba će posetiti i Osijek.

 

Nakon uspešne samostalne izložbe “PUN K.” koja je bila otvorena u decembru u UK Parobrod, sledeća stanica grafičkog dizajnera Nikole Puzigaće je Zagreb i galerija Inkubator.

U pitanju je izložba postera, a Nikola je za hrvatski portal buro247 izjavio: "U Zagrebu ću prikazati retrospektivu svojih radova, bukvalno od početka sveta do danas. Neki radovi potiču još od srednje škole, a neki će biti premijerno predstavljeni zagrebačkoj publici."

Noviji radovi Nikole Puzigaće uključuju i set postera pod nazivom"7 Samurai" koji je posvećen ženskim ikonama svetske muzičke i umetničke scene.

Nikola Puzigaća je grafički dizajner iz Kikinde, a trenutno živi i radi u Beogradu. Više desetina kompanija širom Evrope, Amerike, Australije, pa čak i Afrike nose njegov vizuelni identitet. Iako je pobeđivao na brojnim što domaćim, što međunarodnim takmičenjima za dizajnere i izlagao svoje radove na Mikser festivalu, u KC Grad, galeriji O3one, UK Parobrod, za Nikolu Puzigaću većina je saznala preko Facebook-a, kada je napravio stranicu koja je za kratko vreme postala senzacija na društvenim mrežama.

Nikola Puzigaća je poznat po svojim duhovitim i ironičnim grafičkim rešenjima kojima komentiriše aktualne teme. Reč, životnu situaciju, poznatu ličnost ili film predstaviće iz druge, kritičke perspektive, bez ikakvog ustručavanja. Odlučio je da obavlja svoj posao u službi društva i kulture, a u borbi za promenu sveta, za početak, makar svačijeg intimnog mikrosveta.

 

 

Izvor: buro247

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services