Izložba "New Talents Wanted Now" Bojane S. Knežević u Remontu

Izložba "New Talents Wanted Now" Bojane S. Knežević u Remontu

Samostalna izložba "New Talents Wanted Now" Bojane S. Knežević, biće otvorena 18. aprila od 19-22 časova u Galeriji Remont (Maršala Birjuzova 7).


 

 

 

"NEW TALENTS WANTED NOW"
10 GODINA 100 KARAKTERA I TI

Malo retrospektivno okupljanje koje teži formi eksperimentalnog teatra u kojem ti učestvuješ.

Bojana S. Knežević je interdisciplinarna umetnica aktivna u domenu performansa, videa, audio – vizuelne instalacije i zvučne umetnosti. Njeni angažovani i participativni umetnički projekti fokusirani su na redefinisanje mnogostrukih društvenih stereotipa, skrajnute (ili skrivene) scene i glasove „ućutkanih”. Služeći se raznovrsnim medijskim eksperimentima, ona u svojim istraživanjima nastupa iz pozicije koju definiše kao hyperactive performer-recycler (hiperaktivna performerka – reciklatorka). U ovim projektima često pribegava prezentaciji i/ili kreiranju svojevrsnih (hibridnih) identiteta, koji imaju za cilj da potenciraju problematiku odnosa suprotstavljenih elemenata neke celine ili sistema.

Preplavljena svim tim stvarnim ili virtuelnim identitetima sa kojima se susrela u svojoj praksi u proteklih 10 godina, umetnica se odlučuje na novi korak u svom istraživanju. U projektu Let’s just call it the new one ona locira i grupiše preko 40 karaktera iz svojih prethodnih radova i pristupa njihovoj rekonstrukciji svodeći ih na scenarije i tekstualne opise, a zatim uključuje nove identitete u njihovu interpretaciju.

Ovaj participativni performans prvi put je prikazan pre dva meseca kao premijera, proba i svečani prijem performera u umetničkom prostoru K48 u Beču.

Rezultati ovog događaja sada u novoj formi biće prikazani u Galeriji Remont.

Svi ti karakteri čekaju vas da sa njima proslavite njihov novi rođendan, u četvrtak 18. aprila, od 19 do 22h.

Bojana S. Knežević osnovne i master studije završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na studijskom programu Novi likovni mediji. Doktorirala je na temu Virtuelni umetnički identitet i njegovi realni učinci u kulturi, na Interdisciplinarnim doktorskim umetničkim studijama, Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Izložba je otvorena do 9. maja 2019. godine.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services