Izložba "Nestvarna je stvarnost" Vesne Dobričić i Dragane Milosavljević

Izložba "Nestvarna je stvarnost" Vesne Dobričić i Dragane Milosavljević

Izložba "Nestvarna je stvarnost" Vesne Dobričić i Dragane Milosavljević, biće otvorena u sredu, 3. aprila u 20 časova u galeriji Papergirl (Kralja Milana 15), u okviru Belgrade Photo Month festivala.

Kustos izložbe i autor koncepta je Mira Vujović.


 

“Nestvarna je stvarnost” je autorski koncept Mire Vujović, diplomirane istoričarke umetnosti i osnivačice Proces Galerije, trenutno zaposlene kao kustos u galeriji Lucida u Beogradu.

Ideja koncepta je prožimanje i inspirativna, dvosmerna kolaboracija autorke fotografija Vesne Dobričić i autorke crteža Dragane Milosavljević. Cilj je preispitivanje nastanka i opstanka duhovnih i materijalnih stvarnosti. Izložba je uvrštena u program Belgrade Photo Month, festivala fotografije u Beogradu.

Splet događaja koji ne bi da prođu mimo naših reagovanja, prisustvujemo i kad ih ne želimo. Počinju, traju, nestaju, a još su tu. Ostavljaju za sobom ponešto od tih trajanja, davanja i oduzimanja. Ne pitamo, ne odgovaraju, uživaju sva prava da budu deo nas i kad nisu u nama. Transcendentalno otkrivanje jave, zataškavanje snoviđenja, preplitanje i kolažiranje fragmenata stvarnosti ili irealnosti.

Možemo birati da vidimo kako želimo, osećamo kako pulsiramo, stvaramo kao nikada do sada, pa se samo-iznenađujemo, prijatno i vanvremenski, vanprostorno. Naši svetovi, kataklizmične matrice  opterećujuće ili prijatne scenografije. Zašivanje predela da bismo amnestirali pukotine. Imaginarna stvarnost je realna iako ne lažemo. Svačija istina prirode je neiscrpni prostor osmišljavanja prilika, nekome ili nikome vidljivih slojeva. (Mira Vujović).Vesna Dobričić (1997) - autorka fotografija
Studira fotografiju na Fakultetu Primenjenih umetnosti od 2016. godine. Bavi se apstraktnom fotografijom - ana¬lognom, digitalnom i eksperimentalnom. Inspiraciju crpi iz tekstura na koje nailazi u svakodnevnom životu i ar¬hitekture. Posebnu pažnju posvećuje fotolaboratorijskim eksperimentima.

Dragana Milosavljević ( 1981) - autorka crteža
U Beogradu. 2010. godine završila Fakultet primenjenih umetnosti, Odsek dizajn tekstila. Izlagala je na više grupnih izložbi od 2008. godine. Dobitnica je nagrade Fonda Iva Vrinjanin za najbolje ostvarenje u tekstilu 2010. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text