Izložba nakita „Talisman“ Bojane Ristevski

Izložba nakita „Talisman“ Bojane Ristevski

Samostalna izložba nakita „Talisman“ umetnice Bojane Ristevski, biće otvorena u utorak, 17. aprila u 19 časova u Maloj galeriji ULUPUDS-a (Uzun Mirkova 12).
 

Na svojoj drugoj samostalnoj izložbi, umetnica će predstaviti svojevrsni nastavak  istraživanja forme, koji nam je u ovoj galeriji po prvi put prikazala pre nepune dve godine.

 

U formalnom oblikovanju, crtež je i dalje osnova iz koje nastaju svi radovi u drugim tehnikama, a arhetipski simboli koje dolaze iz podsvesti i riznice kolektivno nesvesnog  predstavljaju nepresušni izvor inspiracije u njenom radu.

Nakit, rađen u tehnici porcelan i srebro, tema je ove izložbe. Bojanine poznate skulpture ruku, ovoga puta zauzeće drugačije mesto u prostoru, u vidu samostalnih entiteta, koji mogu da prihvate i daju oslonac i drugim umetničkim kreacijama kao što je, u ovom slučaju nakit.

Naime, Ristevski širi svoje polje interesovanja i na ovu, u umetničkom svetu često diskriminisanu i potcenjenu oblast, koja joj daje priliku da kroz minuciozan i diskretan potez uz pomoć tehnike porcelan srebra stvori kontratežu radovima u keramici.

Bojana Ristevski rođena je u Beogradu 1985. godine. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti 2009. godine na Odseku za keramiku. Učestvovala je na mnogim izložbama i projektima u Srbiji i inostranstvu. Članica je ULUPUDS-a i udruženja „Blatobran“. Živi i radi u Ljubljani.

Izložba će biti otvorena do 25. aprila 2018. godine.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text