Izložba Nađe Jovanović u Boonici

Izložba Nađe Jovanović u Boonici

Izložba mlade umetnice Nađe Jovanović biće otvorena 21. februara u 21 h u zagrebačkoj Boonici (Veslačka 23).


Izložba je realizovana u okviru projekta BooEx (Boonika izložbe), koji je samo jedan od projekata udruženja Boonika, platforme vizuelnog dijaloga, organizovane radi postizanja zajedničkog intreresa promovisanja umetnosti i međunarodne kulturne kooperacije.


U kratkom roku, projekt Boonika Izložbe pokazao se kao jedno od bitnih kulturnih događanja na likovnoj i sličnoj hrvatskoj umetničkoj sceni, koja se materijalizovala velikim interesovanjem underground i mainstream publike koja posećuje ove manifestacije.

„Radovi Nađe Jovanović mogu se učiniti pomalo jezivim. Likovi koje crta čine se kao da su u konverzaciji sa samima sobom, razmišljaju o verojatno nekim nesretnim pitanjima koji lupaju po svima nama - retko gledajući u oči nas, posmatrače tih dela. Ako uopšte i imaju lica.

Gotovo psihodelične i transcendentalne - i sigurno spiritualne - njene slike i ilustracije otkrivaju ličnu i intimnu atmosferu koja se širi i sa spektrom boja koje Nađa koristi. Pastelne, mat nijanse i detalji pomažu celo iskustvo posmatranja njenih slika učiniti poput sanjanja i kontantnog istraživanja i kako sama kaže: '...aspekta postojanja. Prisutnost individualca u trenutku i vremenu, kao i projekcija samog sebe u stvarnosti. Interesuje me transformacijski karakter mentalne slike. Epicentar mog rada je osoba, izolovana od društva smeštena u perpetualno preispitivanje stvarnosti, u hroničnom dualizmu svesnog i podsvesnog, zatvorena u ličnu percepciju.“ - iz intervjua Ashasa Adzhuna.


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services