Izložba "Na početku" Fione Sinđelić Stefanović

Izložba "Na početku" Fione Sinđelić Stefanović

Prva samostalna izložba Fione Sinđelić Stefanović, pod nazivom "Na početku", biće otvorena u ponedeljak, 15. aprila u 19 časova u galeriji Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48).

 

 

 

U svetu industrijskog dizajna, stolica je neosporni tron mogućeg dostignuća i uglavnom je kruna dizajnerske karijere. Fiona na svom samom startu počinje ni-manje-ni-više nego sa njenim neprikosnovenim veličanstvom: stolicom.

Izložba “Na početku” nije refleksija jednog stvaralaštva, nego nagoveštaj onoga što dolazi. Izložena dela nameštaja kreirana su sa optimističnom vizijom, koja umesto konvencija u dizajnu i produkciji, naglašavaju snagu i značaj individualnosti.
Prezentovana serija radova koji su definisali njen “kick off” na dizajn sceni, istovremeno predstavljaju jednostavnost, iskrenost i lepotu slobode stvaranja.

Radovi su fokusirani na detalj, u želji čiste, promišljene i prepoznatljive forme.

Nagoveštaj onoga što dolazi, novi početak i nedovršeni radovi koji su takođe pred Vama, prenose poruku da počeci nisu duž koja počinje i završava, nemaju svoj zaključak ili kraj, već se neprestano spontano ili namerno obnavljaju, imaju kružnu putanju i teraju na napredak.

Mi Vas ne pozivamo da budete pasivni posmatrači. Mi Vas pozivamo da sednete u izložena dela i da zajedno doživimo jedan novi početak.


Fiona Sinđelić Stefanović, rođena je 1990. godine u Beogradu. Neposredno nakon završenih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti, Fiona počinje da definiše Beogradsku dizajn scenu, inspirisana minimalističkim funkcionalizmom i ikonskom pop-kulturom. Danas, njena dela čine celinu sa zanimljivim prostorima, galerijama, kulturnim centrima i muzejima u Evropi. 2015. godine, 150 primeraka njene stolice Morpha 1.0 izvedeno je za potrebe amfiteatra sakralnog objekta Kabbalah Center u Berlinu. 2.0 verzija stolice Morpha, 2017. godine našla se kao jedini komad nameštaja u prostoru muzeja za urbanu umetnost URBAN NATION u Berlinu. Član je ULUPUDS-a od 2019.godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services