Izložba Monike Meglić u Boonici

Izložba Monike Meglić u Boonici

Izložba hrvatske umetnice Monike Meglić biće otvorena 4. aprila u 20 h u zagrebačkoj Boonici (Veslačka 23).


Izložba je realizovana u okviru projekta BooEx (Boonika izložbe), koji je samo jedan od projekata udruženja Boonika, platforme vizuelnog dijaloga, organizovane radi postizanja zajedničkog intreresa promovisanja umetnosti i međunarodne kulturne kooperacije.


U kratkom roku, projekat Boonika Izložbe pokazao se kao jedno od bitnih kulturnih događanja na likovnoj i sličnoj hrvatskoj umetničkoj sceni, koja se materijalizovala velikim interesovanjem underground i mainstream publike koja posećuje ove manifestacije.

Izložba se može pogledati svakog dana od 15h do 21h, osim subote i nedelje do 28. aprila 2014. godine.

"Monika Meglić je svoje radove ispunila autoportretima, ponekad samo "cammeaus" pojavom same sebe i promišljanjem o večnim pitanjima života, smisla života, smrti, prirode... Daje nam svoj pogled na svet - svoju potragu za izvornim osećajima i predstavljanjem sveta kao utopističkog modela. Njene psihološke i gotovo metafizičke refleksije su samo aftertaste koji dolazi inspiranjem mitologijom, kulturom i međuodnosima između ljudi, društava; i na kraju krajeva samom sobom. Konstantna tiha bitka njenog unutarnjeg ja - možda čak i više njih - i više su nego opipljive u njenim radovima. Kako je jednom sama rekla: 'Moji radovi se koncentrišu na moj mikrokosmos koji ne govori sve o sebi; oni pričaju priču - ona se tiče mene i smatram je preintimnom da je tek tako podelim s posmatračem. Želim posmatrača primorati da i on učestvuje u toj priči, formirajući je samostalno, svojom maštom, i da je i on sam iskusi - kao svoj privatni, intimni doživljaj… a od reakcije koja se dogodi unutar njega samoga ne očekujem verbalni odgovor, nego je ona dovoljna sama po sebi." - iz intervjua Ashasa Adzhuna.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services