Izložba Milan Konjović (fragmenti šeste decenije)

Izložba Milan Konjović (fragmenti šeste decenije)

Izložba Milan Konjović (fragmenti šeste decenije), biće otvorena u petak 24. maja u 19 časova u galeriji Canvas (Kosovska 16).

 

Galerija Canvas u saradnji sa Vladimirom Vasićem priređuje izložbu slika Milana  Konjovića, nastalih u periodu 1954-1959. godine.

 

 

Postavku čini devet slika iz privatnih kolekcija. Izložba ne daje novo tumačenje Konjovićevog stvaralštva, već pruža mogućnost da se ponovo sagleda stvaralaštvo iz ovog perioda, kao i da se pokažu reprezentativne slike retko dostupne široj javnosti.

"Bilo je to 1953. godine. Tada sam shvatio da u mojoj umetnosti nastaje novo doba, da u nju prodire neka nova, možda i neslućena vizija. Nisam vise morao, kao ranije, da u ovoj ili onoj meri budem podložan motivu. On je, istina, i dalje tu, njegovo duhovno prisustvo i dalje se oseća, ali meni su tada krila slobodna da od njega načinim svet kakav ja hoću, jedan slobodan i maštovit svet, sav od zanosa, sav od emocija… Na mojim slikama nastaje realnost nekog novog sveta, onako kako ja osećam i otkrivam. Vojvodina i dalje na njima živi, ali jedna dublja, elementarnija Vojvodina…" Milan Konjović


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services