Izložba Melinde Šefčić u Boonici

Izložba Melinde Šefčić

Izložba umetnice Melinde Šefčić biće otvorena 25. aprila u 20 h u zagrebačkoj Boonici (Veslačka 23).Izložba se realizuje u okviru projekta BooEx (Boonika izložbe), koji je samo jedan od projekata udruženja Boonika, platforme vizuelnog dijaloga, organizovane radi postizanja zajedničkog intreresa promovisanja umetnosti i međunarodne kulturne kooperacije.U kratkom roku, projekat Boonika Izložbe pokazao se kao jedno od bitnih kulturnih događanja na likovnoj i sličnoj hrvatskoj umetničkoj sceni, koja se materijalizovala velikim interesovanjem underground i mainstream publike koja posećuje ove manifestacije.

Izložba se može pogledati svakog dana od 15h do 21h, osim subote i nedelje do 9. maja 2014. godine.

Melindine radove možete pogledati i na Facebook stranici na ovom linku.

"Ono što nas definira humanioidima je naša sposobnost previše promišljanja, rekao bih. Možda zato stavljamo na sebe različite maske i previše se trudimo projicirati ili sakriti ono što stvarno osjećamo i mislimo. Melinda Šefčić je odlučila u dubinu istražiti ovu problematiku koja ponekad proguta naše cijelo biće i sve naše napore.

Konstantna borba - ‘Izvorna istina bitka’ karakterizira svako veliko nastojanje, umjetničku sliku svijeta, kako sama kaže. Umjetničko djelo omogućuje bivstvujućem da izađe iz skrivenosti i pojavi se u neprikrivenoj istini, bez ikakvih restrikcija.

Maske i vizualne iluzije su igre koje Melinda voli igrati dok kreira i drži nivo misterioznosti iznimno visokim. Dovoljno je hrabra izložiti sebe u velikom broju svojih djela - iako niti je jasno niti bitno da je to njen osobni lik s kojim se igra, nego mogućnost i potencijal nesmetanog broja i načina interpretacija sebe same. Same sebe i samog svog imidža. A imidž je nešto što mi ljudi shvaćamo poprilično ozbiljno, svi to znaju. Možda su baš zato Melindini radovi dodatno zanimljiviji promatračima.

Objašnjavajući što misli o stavljanju maski i igranju s imidžom, Melinda kaže: ‘Lice je nepotpuno i prolazno otkrivanje osobe. Nitko nikada nije direktno vidio vlastito lice; može ga upoznati samo uz pomoć ogledala i na forografiji. Lice dakle nije za sebe, ono je za drugoga, ono je nijemi jezik. Drugom se, htjeli to ili ne, pokazuje najživlji, najosjetljiviji dio (sjedište čula): unutrašnje Ja, djelomično ogoljeno, koje odaje beskrajno mnogo više nego sve ostalo tijelo." - iz teksta Ashasa Adzhuna.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services