Izložba "Kultura akvarela" Nerice Abdulić-Osmančević u galeriji SKC Novi Beograd

skc novi beograd, nerica abdulic osmancevic

Izložba "Kultura akvarela" Nerice Abdulić-Osmančević, biće otvorena u utorak, 22. novembra u 19 časova, u galeriji SKC Novi Beograd.

 

 


 

 

„Nerica Abdulić-Osmančević odvažila se da u akvarelu razreši jedan planinski motiv kojem je dala i konkretan naziv ,Vlašić’. Sliku je razvela u široki vizuelni spektar pronalazeći suptilna razrešenja za zone pojedinih uzvisina i u sve to je utkala linije dinamičnih kretanja zadatim prostorom, čak je u sliku uvela žice i stubove telefonskih vodova i prevela ih u lepo iznijansiranu arabesku. Uz to je, vrlo vešto, vladala i načinom nanošenja boja. Pri tom je i sam bojeni pigment iznijansirala u zavisnosti od prostorne užljebljenosti u motiv.“ Vojislav Vujanović

Nerica Abdulić-Osmančević (1965. Banja Luka), diplomirala je na  Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1989. u klasi prof. Radovana Tadića. Do 1992. bavi se prosvetno-pedagoškim radom u Banja Luci, potom odlazi u Austriju gdje obavlja  poslove u umetničkoj i prosvetnoj branši i  grafičkoj delatnosti. U periodu 1995-2009. drži kurseve slikanja i crtanja u VHS Salzburg. Od 1989. do 2009. realizovala je brojne izložbe akvarela i crteža u zemlji i inostranstvu. Od 2004. član ULUBiH-a, a od  2015. ima status istaknutog slobodnog umetnika BiH.
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services