Izložba kravata Nataše Šarić najavljuje 34. Perwoll Fashion Week

Izložba kravata Nataše Šarić najavljuje 34. Perwoll Fashion Week

Izložba kravata „Planet 312“ modne dizajnerke Nataše Šarić  biće otvorena u četvrtak 24. oktobra u 21 čas, u galeriji O3one.

Modna dizajnerka Nataša Šarić, kreatorka odevnih predmeta i detalja za muškarce i žene, otvoriće u četvrtak u 21 čas, u Galeriji O3one svoju novu izložbu kravata pod nazivom „Planet 312“ i na taj način najaviti Beogradsku nedelju mode (Belgrade Fashion Week).


Koncept izložbe je multimedijalna postavka kostima sa kravatama i projekcija video snimka sa jedinstvenim fotografijama i prikazima 300 kravata, koje oslikavaju 300 karaktera. 

Kravate su trodimenzionalne i sadrže više nivoa šivenog materijala, a crno-bela boja je upotrebljena kao inspiracija za jedan deo izložbe. Pored toga, na kravatama će biti prikazani crteži i slike tj. dela našeg poznatog slikara Zorana Velimanovića, koji je izlagao u Italiji, Francuskoj, Portugaliji i Mađarskoj. Kravate su izrađene različitim tehnikama i svaka od njih je ponaosob instalacija i priča za sebe. Lajtmotiv izložbe je „New generation of ties - Nova generacija kravata“ u kojem svaka kravata predstavlja po jedan karakter.

Autorka izložbe, dizajnerka Nataša Šarić, kaže da će na taj način biti prikazana individualnost u potrazi za što potpunijim načinima posmatranja kravate kroz različite medije, ali i kao sasvim drugačija umetničko-upotrebna vrednost ovog odevnog predmeta.

- Kravata je ranije posmatrana isključivo kao odevni predmet, dok u poslednje vreme ona sve više dobija umetnički izraz i veoma jednostavno oslikava karakter onoga ko je nosi, nezavisno od toga da li je reč o ženi ili muškarcu. Podsetiću samo na Marlen Ditrih, prvu ženu koja je ponela kravatu i na taj način doprinela razbijanju stereotipa da kravate nose samo muškarci. Na izložbi će posetioci moći da vide kravate u različitim momentima stvaranja i inspiracije, ali i da kroz jedan drugačiji utisak razumeju zašto ona polako postaje malo umetničko delo. Moja izložba najavljuje Beogradsku nedelju mode koja počinje sutradan u organizaciji Modnog studija Click i traje do 1. novembra, rekla je Nataša Šarić i dodala da je ovaj događaj svojim jedinstvenim konceptom značajno uticao na razvoj domaće modne scene.

Tim povodom, Nenad Radujević, vlasnik Modnog studija Click, kaže da će izložba kravata „Planet 312“ na slikovit način posetiocima omogućiti da „provire“ u ono što ih očekuje tokom održavanja najuticajnijeg modnog projekta u regionu, Belgrade Fashion Weeka:

- Izložba „Planet 312“ biće pravi uvod u 34. Perwoll Fashion Week koji je pred nama i kroz multimedijalnu postavku posetioci će steći jedinstven utisak o kravatama, kao važnom modnom detalju, a zatim i o Fashion Weeku koji počinje dan kasnije. Očekuju nas nove kolekcije poznatih domaćih kreatora Dragane Ognjenović, Bate Spasojevića, Irene Grahovac, Ane Ljubinković, ali i velikih domaćih modnih kuća kao što su Ivko i Mona. Pored revija najpopularnijih svetskih brendova koje će nam predstaviti XYZ i revije UGG Australia, važan deo programa predstavljaće i promocija mladih autora: Mihana Momose, Ivane Murišić, Lade Dragović, Tamare Jarić, Milice Opačić i drugih, kao i revije studenata najprestižnijih umetničkih i modnih akademija: Fakulteta primenjenih umetnosti, Accademie del Lusso, Fakulteta za umetnost i dizajn i francuske visoke škole za modu-Mod'Art International. Zona 45, kroz koju promovišemo regionalni dizajn, kao i Modne vinjete, koje će biti predstavljene u Parobrodu, tradicionalno važe za veoma atraktivne programe. Kuriozitet ovog izdanja je činjenica da je Francuska gost domaćin projekta i da ćemo u skladu sa tim organizovati edukativne tribine na kojima će nam svoje iskustvo preneti priznati modni stručnjaci iz Pariza, a u Ambasadi Republike Francuske videćemo reviju MariaLux ateljea, koji nam takođe stiže iz svetske prestonice mode. Želim da istaknem da je Nataša jedno od najvećih dizajnerskih imena kod nas i da sa velikim zadovoljstvom sarađujemo više od 20 godina, od početka rada Studija Click, a danas mi je posebno drago što će baš njena izložba najaviti 34. Perwoll Fashion Week, rekao je Radujević.

Svi posetioci izložbe dobiće na poklon kravatu-ogrlicu od gume sa logotipom Nataše Šarić, dok će goste zabavljati Di džej Ana Pajković, odevena u kreacije Nataše Šarić.

Izložba traje do 4. novembra i ulaz je slobodan.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text