Izložba "Кada porastem želim da budem fotograf!"

Izložba "Кada porastem želim da budem fotograf!"

Izložba "Кada porastem želim da budem fotograf!" / "Quan sigui gran vull ser fotògraf!", biće otvorena 18. aprila u 12 časova u Dvorani Кulturnog centra Beograda, Filmska galerija (Kolarčeva 6).
 

 

 


Кustosi: Fidel Balaguer, Chiara Fabro, Ivan Ferreres, Daniel Solsona, Camila Marinone

Izložba "Кada porastem želim da budem fotograf!" / "Quan sigui gran vull ser fotògraf!" , san je Murata, osmogodišnjeg dečaka iz Sirije koji je polovinu svog života proveo u izbegličkom kampu u Iraku.

Njagova želja da postane fotograf inspirisala je GRISART da zajedno sa UNICEF-om kreira obrazovni projekat namijenjen dečacima i devojčicama koji žive u izbegličkim kampovima i koji su, poput njega, pobegli iz ratova i oružanih sukoba.

Projekat je realizovan u septembru 2018. godine organizovanjem foto-radionice u dva kampa pored Erbila (Irak). Izložba prikazuje izbor fotografija koje su izveli učesnici radionice.

Slike su prozor u njihov svakodnevni život: njihovo gledište i njihova poruka svetu.

Organizatori: Ecola Internacional Fotografia Barcelona GRISART, UNICEF,  Panasonic Lumix, Кulturni centar Beograda, Beogradski mesec fotografije.

Program galerija podržavaju Grad Beograd — Sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Izložba će biti otvorena do 10. maja 2019. godine.

Fotografija: Кubar Mohammad Masho

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services