Izložba Jelene Bojanić i Milice Prelić u galeriji SULUJ

Izložba Jelene Bojanić i Milice Prelić u galeriji SULUJ

Izložba Jelene Bojanić i Milice Prelić biće otvorena u ponedeljak, 5. decembra u 19 časova u galeriji SULUJ (Terazije 26).

 

U pitanju je zajednički projekat - izložba pod nazivom "DIJALOG" dve umetnice mlađe generacije - Jelene Bojanić i Milice Prelić.

 

Slikarska dela različite tehnike ispituju mogućnost sinergije u zajedničkom prostoru dva potpuno različita senzibiliteta i stilska rukopisa- jednog direktnog, pitkog i komunikativnog, a drugog simboličkog, hermetičnog i misterioznog.

Izložba će biti otvorena do petka 16. decembra 2016. godine.

Milica Prelić, rođena je 1984. godine u Šapcu. Doktorske umetničke studije je završila na FLU u Beogradu 2014. godine na odseku za slikarstvo (mentor – redovni professor Jovan Sivački). Na istom fakultetu je diplomirala 2009. godine kod redovnog profesora Jovana Sivačkog, a od 2010. godine  je član ULUS-a.

Poslednjih sedam godina Milica aktivno izlaže, do sada je imala devet samostalnih izložbi, i učestvovala na preko 60 grupnih. Učesnica je i brojnih likovnih kolonija, umetničkih projekata i rezidentcijalnih boravaka  u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je više nagrada.

Jelena Bojanić rođena je 1976. godine u Istoku. Diplomirala je 1999. i magistrirala 2002. godine na Fakultetu umetnosti u Prištini, odsek slikarstvo, u klasi profesora Hilmije Ćatovića. Član ULUS-a od 2004. godine.Samostalne izložbe: 2016. Izložba crteža, Galerija Ikar, Beograd;  2016. Izložba crteža, Moderna galerija Vrbas, Vrbas; 2015. Izložba crteža , Galerija „Maržik“, Kraljevo; 2014. Izložba crteža, Centre Culturel Serbe, Pariz, Francuska;  2014. Izložba crteža, Galerija moderne umetnosti, Smederevska Palanka;  2010. Ruma, galerija Kulturnog centra, Slike i crteži; 2009. Beograd, Galerija SULUJ, Slike i crteži; 2007. Bar, Galerija „Velimiir A. Leković“, ,,Trialog“; 2006. Kragujevac, Moderna galerija Narodnog muzeja, Slike i crteži;  2004. Bar, Galerija „ Velimir A. Leković“; 2002. Beograd, Galerija Doma kulture „ Studentski grad“. Izlagala je na više grupnih izložbi, učestvovala na mnogobrojnim likovnim kolonijama, radionicama i projektima u zemlji i inostranstvu.

 

 

.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services