Izložba ilustracija Biljane Mihajlović

Izložba ilustracija Biljane Mihajlović

Izložba ilustracija Biljane Mihajlović, biće otvorena u četvrtak, 30. maja u 19 časova u Srećnoj galeriji Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48).

Izložba se otvara u okviru Ciklusa izložbi: Strip i ilustracija

 

 

 

 

Biljana Mihajlović rođena je u Beogradu 1978. godine gde je diplomirala grafički dizajn na Visokoj školi strukovnih studija „Beogradskoj politehnici” u klasi Anamarije Vartabedijan. Od 2014. godine radi kao ilustrator i grafički dizajner.

Članica je slikarsko grafičke sekcije Udruženja likovnih i primenjenih umetnika i dizajnera Srbije - ULUPUDS. Radi ilustracije namenjene deci za domaće i inostrane izdavače kao što su: IP Book, Čarobna knjiga, Кllet, a slikovnice i knjige sa njenim ilustracijama publikovane su u Americi, Izraelu i Japanu. Dizajnirala je i likovno opremila više knjiga za inostranu kompaniju Onefam. Od 2016. do 2018. godine radi kao ilustrator, grafički dizajner i likovni urednik dečijeg časopisa „Hajmo, drugari”.

Godine 2018. dobija Specijalno priznanje za pojedinačnu knjižnu ilustraciju na 7. festivalu ilustracije knjige BookILL fest. Do sada je imala tri samostalne i 20 kolektivnih izložbi.

Izložba će biti otvorena do 13. juna 2019. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services