Izložba GRAND HOTEL EUROPA u Magacinu

Izložba GRAND HOTEL EUROPA u Magacinu

Centar424 (BAIR) u saradnji sa Proartorg organizuje izložbu GRAND HOTEL EUROPA, italijanskog umetnika Aleksa Ursoa u Magacinu (Kraljevića Marka 4).

Izložba je otvorena u nedelju 17. marta u 19 časova, a traje do 22. marta 2019. godine.

 

 

 

Poslednjih godina Evropa učestvuje u alarmantnom porastu pokreta krajnje desnice; nacionalista i konzervativne stranke su ostvarile značajan porast na izborima u mnogim zemljama.

GRAND HOTEL EUROPA želi da ohrabri razmišljanje o ovoj temi. Izložba obuhvata izbor crteža i kolaža koje je umetnik realizovao tokom dve nedelje boravka na umetničkoj rezidenciji BAIR, Centar 424 u Beogradu. Svaka serija radova istražuje temu nacionalističkih osećanja koja rastu iz drugačije perspektive, sa posebnim fokusom na izbegličku krizu i počast Stefanu Zveigu i njegovoj strastvenoj ideji o ujedinjenoj Evropi.

Izložba ima za cilj da bude pregled tekućeg procesa: GRAND HOTEL EUROPA koji će se nastaviti tokom predstojećeg boravka u Baltičkoj galeriji Contemporari Art of Ustka, Poljska.

Projekat rezidencije Aleksa Ursoa podržala je Evropska kulturna fondacija i Italijanski institut za kulturu u Beogradu.

Izložbu organizuje Centar424 u saradnji sa Proartorg. Projekat je podržan od strane Ministartva kulture i informisanja Republike Srbije.

Aleks Urso (r. 1987) je multidisciplinarni umetnik iz Italije, diplomirao je na Akademiji za likovne umetnosti Brera, Milano. On radi uglavnom u mediju kolaža, asamblaža i prostornih instalacija. Njegovi radovi su izloženi u javnim i privatnim umetničkim prostorima kao što je Estorik Kolekcija (London), Casa Testori (Milano), Nacionalna galerija Zacheta u Varšavi - Projektna soba, BVA Katovice, Galerija Monopol (Varšava), Institut za italijansku kulturu Krakova, Entropia Galerija (Vroclav), između ostalih. Zajedno sa praksom vizuelnog umetnika, Urso se bavi i kustoskim projektima i kritičkim pisanjem. Kao kustos, njegova aktivnost je prvenstveno usmerena na odnos između Italijanske i Poljske umetnosti. 2017. godine je bio ko-kurator Biennala de La Biche. Od 2015. godine je saradnik za italijanski časopis Artribune.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text