Izložba grafika The ''NOTHINGNESS'' kineske umetnice Zhang Wan

Izložba grafika The ''NOTHINGNESS'' kineske umetnice Zhang Wan

Izložba grafika The ''NOTHINGNESS'' kineske umetnice Zhang Wan, biće otvorena u utorak, 28. maja u 19 časova u Galeriji FLU (Кnez Mihailova 53).

 

 

 

 

 

 

Zhang Wan je rođena 1973. godine u Pekingu. Završila je Centralnu akademiju lepih umetnosti u Pekingu (CAFA) 1993. godine. Ostvarila je više samostalnih izložbi u Кini kao i u Francuskoj, Sjedinjenim Državama i Nemačkoj. Učestvovala je na većem broju grupnih izložbi u Кini i inostranstvu.

Dobitnica je više nagrada: Najznačajnija nagrada (Crveni pejzaž) udruženja umetnika Кine (2012), Najznačajnija nagrada izložbe Expoart u Šangaju(2010), Nagrada Nacionalne grafičke izložbe (2006), Srebrne nagrade Međunarodnog bijenala grafike QingDao (2000) i Treće nagrade Nacionalne umetničke izložbe (1999).

Dela joj se nalaze u kolekcijama Umetničkog muzeja GuanShanyue, Nacionalnog umetničkog muzeja Кine, Кineskog umetničkog udruženja kao i u mnogim drugim privatnim i javnim zbirkama.

Od 1997. godine ZhangWan predaje na Akademiji lepih umetnosti u Tjandžinu (Tianjin) koja je osnovana 1906. godine i nalazi se među osam najvažnijih i najuticajnijih Akademija u Кini, sa oko 200 nastavnika i oko 4500 studenata.

Izložba će biti otvorena do 10. juna 2019. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services