Izložba Grafičke kolonije mladih iz Prolom Banje

Izložba Grafičke kolonije mladih iz Prolom Banje

(UN)NATURAL ENCOUNTERS - Izložba Grafičke kolonije mladih iz Prolom Banje biće otvorena u petak 1. septembra u 19 časova u Galeriji Doma kulture "Studentski grad" (Bulevar Zorana Đinđića 179).

Učesnici: Mariana Baso (Mariana Basso), Irena Kukrić, Julian Hespenheide (Julian Hespenheide), Bojana Petković i Luiz Zanotelo (Luiz Zanotello).

 

 


Imajući u vidu lokaciju (Prolom Banja) na kojoj se kolonija održava, učesnici su inspiraciju našli u samom okruženju, baveći se istraživanjem lokalne mitologije kao i poetike procesa nastalih u prirodi koji se, takođe, mogu reflektovati u tehnologiji. Ovakvi procesi mogu se videti u različitim bilјnim i životinjskim ekosistemima, ali i u fizici, u vidu kretanja vetra, vode i zvuka, pa je samim tim glavni fokus ovogodišnje kolonije bio na povezivanju prirode i novih medija.Grafička kolonija mladih u Prolom Banji već osmu godinu omogućava umetnicima iz cele Evrope da se kroz susrete i zajednički rad povežu, u cilјu razmene iskustava i istraživanja na polјu grafike i savremene umetnosti.Realizaciju kolonije omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Odsek za digitalne medije Univerziteta umetnosti Bremen.

Izložba će biti otvorena do 23. septembra 2017. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text