Izložba "Decade" Jelene Drobac u Budimpešti

Izložba "Decade" Jelene Drobac u Budimpešti

Samostalna izložba grafičkog dizajna "Decade" Jelene Drobac otvorena je od 19. septembra do 19. oktobra u Srpskom kulturnom i dokumentacionom centru u Mađarskoj, u centru Budimpešte tokom Meseca srpske kulture.

 

 


Jelena Drobac je srpska grafička dizajnerka i predavač. Rođena je 1982. godine u Beogradu. Misli slovima i simbolima a bavi se prevashodno korporativnim i vizuelnim identitetima, oblikovanjem logotipa i robnih marki, projektovanjem tipografije i ambalaže.

Ovom izložbom obeležava 10 godina profesionalnog rada u polju grafičkog dizajna. Njena dizajn krilatica je skraćenica KISS - Keep it smart and simple (Samo neka je svedeno i pametno).

Završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Grafika, atelje Grafički dizajn a trenutno student doktorskih interdisciplinarnih studija Univerziteta umetnosti u Beogradu, grupa za Digitalnu umetnost.

Profesionalni angažman: samostalni umetnik od 2004; član ULUPUDSa od 2008; predaje na Visokoj školi strukovnih studija Beogradska politehnika, odseku za Grafički dizajn od 2008., trenutno u zvanju predavača; članica žirija međunarodnog konkursa u Moskvi Identity: Best of the Best 2010; članica žirija konkursa Re-Design: Stvaramo nove brendove 2010 i Re-Design: Stvaramo nove brendove 2011, organizator SIEPA.Neke od nagrada: 2. nagrada i finalista (short list) Identity: Best of Best 2008; nagrada za prezentaciono pismo “Piši ćirilicom”, BK Fondacija 2006; Silver Bra for Logotype, Magdalena festival, Slovenija, 2006; 2. nagrada Identity: Best of Best 2006 za robnu marku, Rusija. Radovi su joj objavljivani u preko 35 stručnih publikacija iz oblasti dizajna i marketinga u Srbiji, Rusiji, SAD, Nemačkoj, Španiji, Italiji, Velikoj Britaniji i Kini.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services