Izložba crteža Milenka Prvačkog u galeriji Haos

Izložba crteža Milenka Prvačkog u galeriji Haos

Izložba crteža "Apstrakcija za početnike" Milenka Prvačkog, biće otvorena u utorak, 12. februara u 20 časova u galeriji Haos (Dositejeva 3).

 

Izložbu Milenka Prvačkog otvara gospođa Vida Ognjenović.

 

 


Sam autor za svoje radove na papiru kaže:" Veoma sam znatiželjan kada je u pitanju mogućnost da se proširi granica, značenje crteža, prepoznavanjem i uvođenjem novih metoda i alata (uključujući i kompjuter) u kojima crtež ostaje i dalje crtež... Struktura svih mojih radova poslednjih 25 godina (iako se umetnički radovi menjaju i evoliraju) je bazirana na strukturi rečnika i apstrakcije. Struktura rečnika me oslobađa obaveze "pričanja priče", koju je lakše sprovesti u video radovima, filmu, performansima, novim medijima i tekstu nego u crtežu, slici ili skulpturi".

Milenko Prvački je ugledni slikar našeg porekla koji već više decenija živi i radi u Singapuru. Rođen je 1951. godine u Ferdinu u Vojvodini, Srbija. Živi i radi u Singapuru od 1991. godine. Ima zvanje magistra umetnosti za slikarstvo. Radio je na Institutu za umetnost u Bukureštu u Rumuniji i od 2000 – 2011. bio dekan Fakulteta likovnih umetnosti. Sada je Viši predavač na Umetničkom fakultetu u Singapuru. Od 1971. godine samostalno izlaže i imao je do sada 55 samostalnih izložbi, a u čestvovao je i na stotinak grupnih prezentacija. Učesnik je brojnih radionica i simpozijuma širom sveta i bio je gostujući profesor na više univerziteta. Od 1996. do 2012. je kao kustos realizovao više izložbi, uglavnom u Singapuru. Ovenčan je nagradama za svoj rad 17 puta, u Srbiji, Francuskoj, Nemačkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Singapuru. Njegovi radovi se nalaze u stalnim zbirkama i muzejima, ali i u privatnim kolekcijama u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji, Australiji, SAD, Rumuniji, Mađarskoj, Italiji, Poljskoj, Singapuru, Maleziji, Indoneziji, Hong Kongu i Indiji.

Izložba crteža Milenka Prvačkog će biti otvorena do 8. marta 2019. godine

 

Na naslovnoj: "Apstrakcija za početnike", 2018. komb. teh. na papiru, 31x51cm 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services