Izložba crteža Alvara Size i Marije Antonije Size

Izložba crteža Alvara Size i Marije Antonije Size

Izložba crteža Alvara Size i Marije Antonije Size biće otvorena u utorak, 20. juna u 20 časova u Galeriji Kolektiv (Karađorđeva 53). Izložbu otvara Dejan Tiago Stanković.

Galerija Kolektiv, u saradnji sa Orisom, predstavlja izložbu crteža portugalskog arhitekte Alvara Size i slikarke Marije Antonije Size.

 

 

 

Alvaro Siza, jedan od najprepoznatljivijih aktera današnje globalne arhitektonske scene, predstaviće se beogradskoj publici serijom svojih crteža. Crtež je veoma važan za Alvara Sizu, kako u njegovoj arhitekturi, tako i u privatnom životu. On koristi crteže dok razvija ideje i razmišlja o arhitekturi, dok takođe, crtežom pamti životne trenutke. Crtež je za njega najbrži način komunikacije – sa sobom i sa drugima.

Ciklus radova koji će biti prikazan u galeriji Kolektiv vezan je za njegov rad na Marijanskom svetilištu u Fatimi, u Portugalu, za koji je Siza osmislio murale u kapeli crkve. U Beogradu će biti predstavljena serija od 41 crteža prema kojima je mural izrađen, a u kojima se prepoznaje Sizin crtački stil koji odlikuju jednostavnost, preciznost, promišljenost i ekspresivnost.

Na izložbi će, pored crteža Alvara Size, biti predstavljeno i 50 crteža njegove preminule supruge, slikarke Marije Antonije Size koja je izvršila snažan uticaj na Sizino stvaralaštvo.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text