Izložba "Colorful Books" Ivane Aranđelović u Kulturnom centru "Baraka"

Izložba "Colorful Books" Ivane Aranđelović u Kulturnom centru "Baraka"

Samostalna izložba "Colorful Books" Ivane Aranđelović, biće otvorena u četvrtak 23.maja u 20 časova u Kulturnom centru "Baraka" (Nušićeva).
 

Od 22h u Vjernom Psu u Majke Jevrosime 11 održaće se prodaja crteža, slika i printova.

 

 

 

Izložba „Colorful Books“ je skup vizuelnih dnevnika nastalih u periodu od 2010. do 2019.  

Ono što je specifično za njih jeste da su nastali u različitim gradovima: Novom Sadu, Smederevu, Istanbulu i Beogradu, a oni su svojim geografskim i kulturološkim razlikama uticali na vizuelni jezik i simboliku. Svaka lokacija predstavlja životni trenutak, odluke i interesovanja koje su za autora bile važne. Crteži se zasnivaju na introspektivnoj naraciji i intimnoj vizuelizaciji tela i duha. Vremenski prelaz od prvog do poslednjeg dnevnika prikazuje postepeni razvoj i promene u likovnom izrazu. Crteži na stranicama knjige Astečka astrologija autorovom intervencijom poprimaju novu vizuelnu i tekstualnu formu, menjaju svoj oblik i značenje te tako postaju Crni Pas. 

Naracija izgrađena oko istorije i kulture Istanbula, posebno minijatura, stvorila je dinamičan kolorit i simboliku koja naginje ka mitološkim scenama. Te mitološke scene su zapravo stvarni događaji kojima je autor prisustvovao a o kojima je razmišljano kroz perspektivu minijatura. Dnevnici iz Smedereva su neka vrsta sabiranja autorovih želja i težnji, snovi u groznici. Dnevnik iz Beograda je angažovanog tipa, gde kroz crtež i tekst u obliku parole, autor pripoveda o događajima koji su se zbili u toku zime i proleća.Ivana Aranđelović, rođena je 1988. godine u Smederevu. Diplomirala je grafiku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Na istoj Akademiji završila je master studije iz crtanja. Nakon mastera iz crtanja upisuje master iz istorije umetnosti u Istanbulu. Trenutno živi i crta u Beogradu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services