Izložba "Clandestine" Veljka Vučkovića

Izložba "Clandestine" Veljka Vučkovića

Izložba "Clandestine" Veljka Vučkovića, biće otvorena 11. februara od 20 časova u  Kulturnom centru GRAD (Braće Krsmanović 4).

 

 

 

 

"Clandestine" je serija slika koja se razvija od 2017. godine. U fokusu je filmska slika, tačnije fragment njenog kontinuiteta, svedena na amalgam poteza, što je plod izvesne meditativnosti, u kojoj se odvijaju spajanja i razdvajanja elemenata slike.

Služeći se pomenutim amalgamisanjem, Veljko evocira složenu kolažno-montažnu memoriju filma, zadirući pritom u kompleksne forenzičke relacije ekstrahovane slike. Preuzimanjem sekvenci iz pokretnih slika, bez preciznijih pojašnjenja konteksta, Vučković kreira misteriozne silver screen isečke, rađene u tehnici ulje na platnu. S toga Clandestine upućuje publiku na istraživanje − traženje referenci i dokaza inspiracije u tim zamućenim mističnim isečcima. Tenzija i nepredvidivost oslikavaju se preko forme slika i na sam sadržaj, čime Vučković kreira spekulativnu igru između vremenskog i izvanvremenskog.

Vučkoviću će ovo biti četvrto samostalno predstavljanje u Beogradu, a deseta po redu izložba. Vučković je završio master studije primenjenog slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Nikole Božovića, a trenutno je student prve godine doktorskih studija na istom fakultetu. Pored samostalnih predstavljanja, učestvovao je na 60 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a dobitnik je treće nagrade Niš Art Fondacije i tri pohvale.


Izložba će biti otvorena do 24. februara 2019. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services