Izložba "Be careful what you wish for (the fire is in the underbelly)" Danila Stojanovića

Izložba "Be careful what you wish for (the fire is in the underbelly)" Danila St

Izložba "Be careful what you wish for (the fire is in the underbelly)" Danila Stojanovića, biće otvorena u četvrtak, 9. maja u 19 časova, u Umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3).
 

Vođenje i razgovor sa umetnikom će se održati u subotu, 11. maja, u 13 časova.

 

"Veoma mi je teško da rečima opišem o čemu je ova izložba jer nisam previše dobar u objašnjavanju sopstvenih radova. Ali ipak ću pokušati. Ideje i procesi koje istražujem u svom slikarstvu se uvek sjedinjuju u nešto drugo i tako bivaju preneseni na površinu platna. Obično počinjem s određenom misli, predstavom, fotografijom, ili bilo čime što mi privuče pažnju. Rastavljajući ih, prisvajam samo detalje za koje me zanima da ih izvadim iz konteksta, i potom stavim u novi. Prvobitna predstava je zatim odbačena, a slika nastavlja svoj život. Više sebi ne postavljam nikakva pitanja, već samo radim. Znam, znam da sve ovo zvuči kao pregršt besmislica, ali, dragi čitaoče, za mene je ovo od krucijalnog značaja, tako da ostani sa mnom još koji trenutak. Slike koje su izabrane za ovu izložbu su iz različitih „perioda“ (iako mrzim ovu reč, ona mi jedina pada na pamet). Sve one dele sličnu atmosferu, iako su naslikane tokom nekoliko godina. Figure su anonimne i ograničene, boje su zamućene i hladne, i naslućuje se osećaj strave u vazduhu. Moja želja je da posmatrač poveže sliku s nekim fiktivnim narativom i da poveže tačke između njih. Dosta ćaskanja, uživajte u izložbi!", autor.


Danilo Stojanović rođen je u Puli 1989. godine. Nakon završene Škole primenjene umetnosti i dizajna u Puli (2008, slikarski smer), 2009. godine upisuje slikarski smer na katedri profesora Karla di Raka na Akademiji likovnih umetnosti u Veneciji, gde 2013. završava postdiplomske studije slikarstva. Iste je godine učestvovao u osnivanju umetničkog kolektiva „Fondazione Malutta“ u kom još uvek aktivno deluje. Na istoj Akademiji magistrira slikarstvo (cum laude, 110/110) 2017. godine, te tako stiče status akademskog slikara. Izlagao je na grupnim izložbama u Italiji (Galerija Monitor, Rim; Spazio Buonasera, Torino; Magazzino del Sale, Venecija; Studio Tommaseo, Trst; Galerija A+A, Venecija; Il Crepaccio, Milano). Živi i radi na relaciji Venecija- Pula.

Izložba će biti otvorena do 25. maja 2019. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text