Izložba ''By the Bay'' Jelene Bando u Zagrebu

Izložba ''By the Bay'' Jelene Bando

Prodajna izložba ''By the Bay'' slikarke i ilustratorke Jelene Bando, biće otvorena u utorak, 4. juna u 19 časova u Oris Kući arhitekture (Ul. kralja Držislava 3) u Zagrebu.

 

 

 


Najnovija serija radova umetnice Jelene Bando predstavlja kritički osvrt na njen nedavni boravak u Vijetnamu.

Skupom crteža i slika, Jelena nastoji da pruži utiske o najpopularnijoj turističkoj destinaciji u Vijetnamu, zalivu Ha Long. Ovo mesto čudesne lepote, koje ostavlja nezaboravan utisak, nalazi se u severoistočnom Vijetnamu i pod zaštitom je UNESCO-a. Njegova specifičnost su hiljade impozantnih malih otoka obraslih prašumom, koje je moguće posetiti isključivo brodom, u turističkom aranžmanu.U ovoj seriji Jelena se suočava s činjenicom da je učestvovala u jednom od stotina izleta koji svakodnevno preplavljuju veličanstveni zaliv. U dubokoj i neočekivanoj suptilnosti i nežnosti ovog mesta, gužvaju se ogromne količine turističkih i teretnih brodova, i drugih plovila.

Sve to uzrokuje neizbežan osećaj razočarenja na dva nivoa - kao turista koji traži obećani "prirodni raj", ali učestvuje u jednoj od stotina turističkih ekspedicija, te kao čoveka koji je odgovoran za očuvanje prirodnih lepota i bogatstava, ali je svedok neodrživog i razornog uticaja koji masovni turizam ima na okolinu i lokalnu zajednicu...

- iz teksta predgovora, Andrea Šarić

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services