Izložba Akademije za dizajn medija i tehnologiju (MAMDT, Mastriht) u Galeriji SKC

Izložba Akademije za dizajn medija i tehnologiju (MAMDT, Mastriht) u Galeriji SK

Izložba Akademije za dizajn medija i tehnologiju (MAMDT), Mastriht, Holandija, pod nazivom „The future is invisible“ / "Budućnost je u nevidljivom", biće otvorena 19. aprila u 19 časova u Galeriji SKC (Kralja Milana 48).

 

 

Osmišljena kao paralelni događaj i ekstenzija Resonate festivala, a u duhu novih tendencija u novim i proširenim medijima, izložba „The future is invisible“ bazira se na spoju umetnosti, novih tehnologija i dizajna.

Koncept izložbe bavi se eksperimentalnim diskursom na temu sve intenzivnije minijaturizacije i ubrzanog razvoja nanotehnologija. Projekat je rezultat saradnje Tom Luytena, MAMDT i Predraga Končara, srpskog vizuelnog umetnika."Živimo u interesantnom vremenu. Naši postojeći i neadekvatni sistemi koji ubrzano troše resurse podstakli su nas na razvoj novih, naprednih tehnologija i znanja koja imaju perspektivu da reše deo globalnih problema. Znatan deo naprednih tehnologija koje će ozbiljno uticati na našu budućnost baziran je na nanotehnologiji, čineći budućnost „nevidljivom“. Suprotstavljanje nevidljivih mehanizama i vidljivih posledica istih, otvara prostor za umetnički eksperiment i kritičko razmišljanje o ne tako dalekoj budućnosti. Izloženi radovi rezultat su saradnje više disciplina u obuhvataju printove, video, interaktivne instalacije i digitalnu umetnost. Inspiraciju za iste umetnici su našli, između ostalog, i u razlaganju materijala na nanočestice, egipatskoj mitologiji, kao i nanokristalima koji u sebi sadrže podatke o trenutnom globalnom status quo". P. Končar

Izložba će biti otvorena do 27. aprila 2017. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text